Aeresteijn

Aeresteijn brengt cadeaus naar asielzoekerscentrum

Basisschool de Aeresteijn in Langeraar heeft verschillende cadeautjes verzameld, die de school woensdag 18 november naar het asielzoekerscentrum ‘De Vrolijkheid’ in Katwijk heeft gebracht.

‘’Het is eigenlijk allemaal ontstaan uit toeval’’, laat directeur Anneke Zantboer weten. ‘’Een dame van een interkerkelijke instelling had nog veel boeken over en vroeg zich af of de school deze wilde hebben.’’ Toevallig was er ook een oma, die graag haakt. Zij had 24 knuffeltjes gemaakt en wist niet wat ze er mee moest doen. Daarom besloot ze de knuffeltjes naar Anneke te brengen. Daarnaast had de basisschool nog een doos kazoo fluiten over van muziekvereniging AER en Amster. ‘’Maar er waren nog veel meer kleine cadeautjes.’’

In totaal werden er 24 sinterklaascadeaus gemaakt mét gedicht. Deze zijn gistermiddag naar het asielzoekerscentrum ‘De Vrolijkheid’ gebracht. ‘De Vrolijkheid’ is een soort van buitenschoolse opvang voor de mensen in het asielzoekerscentrum.

Het initiatief om de cadeaus hierheen te brengen kwam vanuit de leerlingen zelf. ‘’Hier op school zitten twee kinderen die zelf ook in dit asielzoekerscentrum hebben gezeten. Nu weten we zeker dat de cadeaus een mooie bestemming krijgen.’’

 


Meer nieuws

Nieuwkoops Sinterklaas Journaal vandaag 15:06

Hoe krijgen de kindjes dit jaar hun cadeautjes?

In deze aflevering van het Sinterklaas Journaal: hoe krijgen de kindjes in de gemeente Nieuwkoop eigenlijk hun cadeautjes en wordt het feest dit jaar gevierd? 

Algemeen vandaag 14:17

Brandweer haalt paard uit water in Nieuwveen

Zondag 22 november rond 16.00 uur is de brandweer Nieuwkoop opgeroepen voor een dier te water. Aanrijdend hoorden zij dat het ging om een paard in de sloot.

Verkeer en vervoer vandaag 13:55

Wegafsluitingen in Nieuwveen en Woerdense Verlaat

In de maand november zijn er in de gemeente Nieuwkoop op diverse locaties werkzaamheden bezig. Deze week, van maandag 23 tot en met woensdag 25 november, is er een straat in Nieuwveen en een straat in Woerdense Verlaat afgesloten.

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 10:33

Stijging aantal coronabesmettingen in de gemeente Nieuwkoop

In week 46 werden er door de GGD Hollands Midden 65 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Afgelopen week was er toch weer een stijging zichtbaar en kwamen er in totaal 72 nieuwe coronabesmettingen bij.

Cultuur vandaag 09:18

Expositie in Gezondheidscentrum De Aar

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar heeft Bakker & De Vos een eerste expositie geopend. De kunstwerken van Dicky Slagter zijn hier te bewonderen tot eind februari 2021.