Pagina niet gevonden - 404

We hebben de pagina die je zocht helaas niet kunnen vinden!

Misschien ben je geïnteresseerd in een van de onderstaande nieuwsberichten.

Natuur en recreatie vandaag 19:26

Tentoonstelling Wil Schropp

Wil Schropp is een kunstenaar die houten beelden maakt. Onlangs was deze markante man in Nieuwkoop. Dat ontging ook onze razende reporter Theo Leliveld niet...

Gemeente vandaag 18:25

Kaag en Braassem en Nieuwkoop samen op zoek naar locatie vluchtelingenopvang

De gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan samen op zoek naar een geschikte locatie voor de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Dat hebben de gemeenteraden van Kaag en Braassem en Nieuwkoop besloten. De gemeenteraden gaven daarbij wel aandachtspunten mee op verschillende onderwerpen. De spreidingswet geeft de gemeenten de wettelijke opdracht vluchtelingen op te vangen, terwijl hun asielverzoek wordt beoordeeld. Voor 1 juli 2025 moeten de gemeenten samen zorgen voor 367 opvangplekken voor minimaal vijf jaar. Streven is voor de zomer een geschikte locatie te vinden voor een azc. Het gaat dus niet om reguliere woningen. Omdat de dorpskernen in beide gemeenten klein zijn, gaan zij op zoek naar een geschikte locatie in gebieden waar ze aan elkaar grenzen buiten het bestaand stad- en dorpsgebied (BSD).

Gemeente vandaag 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.