Archieffoto

Inloopavond over vrachtwagenverbod Ter Aarse wegen

De gemeente Nieuwkoop is van plan om een vrachtwagenverbod in te stellen op meerdere wegen in Ter Aar. 

De drie wegen waar het om gaat zijn:

  • Kerkweg tussen de Oostkanaalweg en P. van Schravendijkstraat
  • Oostkanaalweg vanaf het vrachtwagenparkeerterrein tot aan het Oude Kerkpad
  • Westkanaalweg vanaf de Aldi tot aan de Hertog van Beijerenstraat 

Door vrachtverkeer zonder bestemming te weren uit de dorpskern Ter Aar willen ze deze drie wegen leefbaarder en veiliger maken. Hiermee hopen ze meer ruimte voor de fietser, voetganger en recreant te creëren. Uit onderzoeken blijkt dat er veel vrachtverkeer over deze wegen rijdt wat geen bestemming heeft in de gemeente Nieuwkoop. Vrachtwagens kunnen gebruik maken van veiligere alternative routes waar zij de rijbaan niet met kwetsbare verkeersdeelnemers delen.

Het verbod op vrachtverkeer zal de meeste impact hebben voor de bewoners en bedrijven langs de Oostkanaalweg, Westkanaalweg en Kerkweg. Om de bereikbaarheid voor hun vrachtverkeer te garanderen gaat de gemeente werken met ontheffingen. Bedrijven aan deze wegen kunnen een ontheffing aanvragen voor een langere periode en inwoners kunnen een tijdelijke ontheffing aanvragen.  

Bewonersavond 2 juni

Gemeente Nieuwkoop nodigt inwoners uit om op donderdag 2 juni tussen 19:00 uur en 20:30 uur binnen te lopen bij IKC De Vaart, Beverlanderhof 28 in Ter Aar. Hier is er de mogelijkheid om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan over het vrachtwagenverbod. 

 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.