Pixabay

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

“We hebben veel enthousiaste inwoners gezien die samen in beweging kwamen. Verschillende (sport)clubs organiseerden activiteiten, soms alleen, maar ook in een samenwerkingsverband. Ook ondernemers werden bij sommige activiteiten betrokken. Dit alles zorgde voor verbinding, en daar waren we na deze bijzondere tijd toch wel aan toe.” Wethouder Antoinette Ingwersen is tevreden over het verloop van Nieuwkoop on the Move. Wethouder Gerben van Duin vult aan: "Beweging is zo belangrijk. Als verantwoordelijk wethouder sport blijf ik daarop hameren. Om het goede voorbeeld te geven, deed ik zelf mee met het ‘Walking Voetbal’ in Langeraar.” 

Winnaars sportiefste inwoners 

Er zijn vele verhalen, foto’s en video opgestuurd of getoond onder #nieuwkooponthemove via social media. Uit alle inzendingen en vermeldingen heeft de gemeente tien winnaars gekozen. 

  • Marjon, Miranda, Susan en Lia zwommen 4,5 km van Woerdense Verlaat naar de fietsbrug (inzender Lia Verhage). 
  • Mirjam Kennis maakte een avondwandeling door Nieuwkoop. 
  • Jacinta Goes fietste op eigen initiatief de ‘Elf Stedentocht’. 
  • Nick van Yperen maakte mooie tochten met zijn handbike. 
  • Joke Lenting (79) maakt elke dag een ‘Ommetje’ van 4-5 km. 
  • Marco Lek liep hard en zamelde daarbij (zelfstandig) ook nog geld in voor de Hartstichting. 
  • Hermien Blommers loopt elke vrijdag een grote afstand, en dat op 70-jarige leeftijd. 

We nemen contact op met de winnaars om de prijzen uit te reiken. We willen iedereen bedanken voor de inzendingen en vermeldingen, ga zo door! 

Nieuwkoop herstelt nog steeds 

"Beweging is goed voor de fysieke en mentale gezondheid, laat dat uw motivatie zijn. De laatste maanden van dit jaar staan in het teken van binnenpret, muziek en gezelligheid. Er is nog wel buitensport, maar in de binnensportaccommodaties kan nog veel meer. Bewegen op muziek of samen muziek maken, het kan allemaal en als we het samen doen wordt het vast gezellig!"

Laat de gemeente weten wanneer u als vereniging (of samen met anderen) een leuke activiteit gaat organiseren, in het kader van Nieuwkoop on the Move! Het Verenigingsloket denkt graag met u mee. Aanmelden kan via verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Wie als vereniging/club een activiteit wil organiseren kan nog steeds aanspraak maken op de (incidentele) subsidie. Kijk voor de subsidieregeling, de maandkalender en meer informatie op www.nieuwkoop.nl/onthemove


Meer nieuws

Evenementen vandaag 16:33

Lampen lichtroute blijven nog een maand aan

Zaterdag 27 november was eigenlijk het einde van de derde lichtroute in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Maar goed nieuws: de deelnemers van de verlichte proeverijenroute zetten nog een maand langer de lampen op hun boerderij, molen, gemaal of ander karakteristiek pand.

Natuur en recreatie 26 nov. 2021 10:17

Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop geplant!

Donderdag 25 november was een bijzondere dag! De kinderen van IKC De Vaart staken samen met de buitendienst van de gemeente Nieuwkoop en IVN Natuureducatie de handen uit de mouwen om het eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop te planten. In het ‘Natuurbos’ in Ter Aar staan maar liefst 1.000 jonge boompjes en struiken.

Gemeente 25 nov. 2021 11:23

Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen

Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the World en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 24 nov. 2021 15:32

Fysiotherapie helpt bij lymfoedeem

Nieuwkoop/Ter Aar - Lymfoedeem komt vaak voor bij oncologie patiënten maar soms ook als complicatie bij andere aandoeningen. Oedeemfysiotherapie kan dan helpen.