Pixabay

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

“We hebben veel enthousiaste inwoners gezien die samen in beweging kwamen. Verschillende (sport)clubs organiseerden activiteiten, soms alleen, maar ook in een samenwerkingsverband. Ook ondernemers werden bij sommige activiteiten betrokken. Dit alles zorgde voor verbinding, en daar waren we na deze bijzondere tijd toch wel aan toe.” Wethouder Antoinette Ingwersen is tevreden over het verloop van Nieuwkoop on the Move. Wethouder Gerben van Duin vult aan: "Beweging is zo belangrijk. Als verantwoordelijk wethouder sport blijf ik daarop hameren. Om het goede voorbeeld te geven, deed ik zelf mee met het ‘Walking Voetbal’ in Langeraar.” 

Winnaars sportiefste inwoners 

Er zijn vele verhalen, foto’s en video opgestuurd of getoond onder #nieuwkooponthemove via social media. Uit alle inzendingen en vermeldingen heeft de gemeente tien winnaars gekozen. 

  • Marjon, Miranda, Susan en Lia zwommen 4,5 km van Woerdense Verlaat naar de fietsbrug (inzender Lia Verhage). 
  • Mirjam Kennis maakte een avondwandeling door Nieuwkoop. 
  • Jacinta Goes fietste op eigen initiatief de ‘Elf Stedentocht’. 
  • Nick van Yperen maakte mooie tochten met zijn handbike. 
  • Joke Lenting (79) maakt elke dag een ‘Ommetje’ van 4-5 km. 
  • Marco Lek liep hard en zamelde daarbij (zelfstandig) ook nog geld in voor de Hartstichting. 
  • Hermien Blommers loopt elke vrijdag een grote afstand, en dat op 70-jarige leeftijd. 

We nemen contact op met de winnaars om de prijzen uit te reiken. We willen iedereen bedanken voor de inzendingen en vermeldingen, ga zo door! 

Nieuwkoop herstelt nog steeds 

"Beweging is goed voor de fysieke en mentale gezondheid, laat dat uw motivatie zijn. De laatste maanden van dit jaar staan in het teken van binnenpret, muziek en gezelligheid. Er is nog wel buitensport, maar in de binnensportaccommodaties kan nog veel meer. Bewegen op muziek of samen muziek maken, het kan allemaal en als we het samen doen wordt het vast gezellig!"

Laat de gemeente weten wanneer u als vereniging (of samen met anderen) een leuke activiteit gaat organiseren, in het kader van Nieuwkoop on the Move! Het Verenigingsloket denkt graag met u mee. Aanmelden kan via verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Wie als vereniging/club een activiteit wil organiseren kan nog steeds aanspraak maken op de (incidentele) subsidie. Kijk voor de subsidieregeling, de maandkalender en meer informatie op www.nieuwkoop.nl/onthemove


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.