Ingezonden

Slempempers winnen de Nieuwkoopse Beker

Op zondag 26 februari werd de Open Nieuwkoopse Bokaal gespeeld in Partycentrum Het Punt. Dertig bridgeparen van diverse verenigingen uit de gemeente, maar ook daarbuiten, streden met elkaar om de fel begeerde wisselbokaal.

Het beste resultaat als paar werd behaald door Hans en Peter Koster uit Waddinxveen (63,97%), gevolgd door Corrie Sanders en Trudi Bloos uit Nieuwkoop (63,81%) en Robert van der Woud en Theo Koster, eveneens uit Waddinxveen (63,09%).

Van de verenigingen uit de gemeente Nieuwkoop had bridgeclub de Pastorale uit Langeraar een afvaardiging van zes paren gestuurd, terwijl BC Nieuwkoop met vijf paren aanwezig was. De Slempempers zelf nam met dertien paren deel. Rita Sanders en Riet van den Berg waren het sterkste paar van De Pastorale (54,06%) en Erwin van Elburg en Jan Bunnik (57,21%) van BC Nieuwkoop.

De wisselbokaal ging naar de vereniging uit de gemeente Nieuwkoop die met drie paren het hoogste gemiddelde wist neer te zetten. Pastorale kwam op gemiddeld 48,7%, BC Nieuwkoop op 52,0% en BC De Slempempers op 59,8%. Buiten mededinging had de slechts drie paren sterke afvaardiging uit Waddinxveen een gemiddelde van 60,2%. Guus Elkhuizen nam namens De Slempempers de wisselbokaal in ontvangst en bedankte Ronald Velgersdijk voor de uitstekende organisatie van de middag. Voor de drie paren waren er medailles en prijzen in natura. Het bleef nog lang gezellig in Het Punt.

De complete uitslag staat op de website


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...