Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

’50+Commissie’- lid Rianne Ubink: “Net zoveel deelnemers (48 koppels), maar een verschil zit in het aantal dagen: nu 5 dagen: (maandag tot vrijdag) en vorig jaar door alle (strengere) corona-beperkingen maar 3 dagen. We hadden 6 categorieën: Heren dubbel (HD), DD en Mix in de sterktes 7 en 8. Het is altijd wel ’n hele puzzel om - tussen alle verhinderingen die mensen opgeven - alle wedstrijden gepland te krijgen, mar het is toch weer gelukt. We zien mooie potjes en - tot nu toe - zonder blessures. Ook het weer valt steeds mee: wel veel wind, maar geen regen! Wat ook hetzelfde als vorig jaar is, is de gezellige lunch; dankzij onze sponsors kunnen we op vrijdagmiddag weer een uitgebreide lunch voorzetten aan alle deelnemers. Wij vinden het belangrijk om onze gasten te verwennen met ’n mooie, gezellige week met sportief plezier. Daarom zien we vaak, dat deelnemers van vorige jaren graag terugkomen. Uit de wijde omgeving: Zevenhoven, Leimuiden, Nieuwkoop en zelfs Roelofarendsveen. Zij vervolgt: “Daarom spelen we ook in poules van 4 koppels; Iedereen speelt sowieso 3 wedstrijden en sommigen nog de finale”.

Henk Bader is aan de commissie toegevoegd als ’chef de cuisine’: hij zwaait de scepter achter de bar en in de keuken en legt zich helemaal toe op verzorging van de ’inwendige mens’: koek bij de koffie, schaaltje borrelhapjes etc.

Commissielid Marc van Kempen: “Ik ben ’n soort ’vliegende keep’; De dames (red: Rianne en Yvonne) regelen alles rondom de wedstrijden. Ik doe allerlei hand- en spandiensten maar bemoei me wel overal mee. We zorgen graag, dat iedereen het naar z’n zin heeft!”

Voorzitter Frank Langeveld: “TVTA werd vorig jaar 50, maar toen konden we dat niet vieren; daarom hebben we dit jaar alle leden (en deelnemers), tijdens het Aarlandentoernooi een tasje met leuke dingen kado gedaan.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...