Ingezonden

Medailles voor Nieuwkopers bij Regio zwemfinales

Op zaterdag en zondag zijn de regionale zwemfinales gezwommen. Vier kinderen uit Nieuwkoop hebben aan deze finales meegedaan. Julia Bannatyne, Jessica Bannatyne, Naevia Verschoor en Kas Grosveld hebben meegedaan aan deze finales.

De vier minioren moesten het opnemen tegen de aller snelste zwemmers uit de regio West. Op zaterdag won Julia de eerste medaille voor Nieuwkoop met een derde plaatsing in de 200m wisselslag. Naevia pakte het eerste goud voor Nieuwkoop met een spannende 100m schoolslag. De eerste drie banen lag Naevis op de tweede plek. Na het laatste keerpunt heeft zij alles geven om uiteindelijk als eerste te kunnen finishen. Julia heeft de dag afgesloten met een spannende 100m vrije slag. Julia heeft de hele race aan kop gezwommen. Na het laatste keerpunt kwamen de concurrenten steeds dichterbij. Uiteindelijk wist ze de wedstrijd toch winnend af te sluiten met een minimaal verschil van 0,06 seconden op de tweede plek.

Op zondag moesten de vier Nieuwkoopse zwemmers weer aan de bak. Julia opende weer met een tweede plaats en veroverde het zilver op de 100 meter vlinderslag. Op de 100m rugslag veroverden Julia en Naevia weer een podiumplaats. In een spannende race waarbij Julia een grote voorsprong zag verdwijnen omdat Naevia snel terug kwam. Julia won uiteindelijk goud en Naevia veroverde het zilver. De afsluiting van de dag was een tweede plaatsing voor de 200m vrije slag bij Julia. Julia heeft het weekend afgesloten met 5 medailles. Naevia heeft twee medailles in de wacht gesleept.

Jessica heeft haar eerste finale gezwommen op vier afstanden. Jessica heeft als hoogste plaatsing een 15de plek veroverd. Jessica heeft op elke afstand een PR gezwommen. Jessica heeft heel goed haar best gedaan. In de wedstrijden kwam ze uit tegen kinderen van een jaar ouder. Kas heeft drie afstanden gezwommen. Op de 100 meter vrije slag veroverde hij een vijfde plek. Dat was een mooie prestatie en ook een PR voor Kas! Kas heeft een mooie wisselslag finale gezwommen maar hij was net te vroeg van het startblok af waardoor hij op die afstand gediskwalificeerd werd.