Ingezonden

KBO Ter Aar organiseert filmmiddag

Vrijdagmiddag 29 oktober organiseert KBP/PCOB Ter Aar, in Parola Langeraar, een interessante filmmiddag. Aanvang is 14.00 uur; de zaal gaat open om 13.30 uur. En wie met de regiotaxi of BOB-bus komt kan ’m voor de terugreis weer om 16.30 uur bestellen. Iedereen is welkom (ook niet-leden).

De eerste film, die vertoond wordt, is gemaakt door oud bestuurslid van KBO Ruud Alferink en gaat over de restauratie van de H. Adrianuskerk, die 2 jaar duurde vanaf september 1992. Dat was destijds een grote restauratie cq. onderhoudsbeurt: herstel van de leien-daken, timmerwerk aan de klokkenstoel in de toren, aan de dakgoten, herstel van de glas-in-lood-ramen etc.

Theo van Klink, die de film iets heeft ingekort en vervolgens op ’n USB-stick heeft gezet, zegt: ”Filmen, daar was Ruud goed in, maar natuurlijk nog niet digitaal en dat is mijn hobby dan weer. Hij vervolgt: De kerk werd feestelijk heropend in september 1994 en op de film zijn ook heel wat Langeraarders te zien, die ons inmiddels zijn ontvallen…”

De tweede film is een reisverslag van Hanneke Heemskerk met Theo van Klink, van de reis, die zij maakten in 2019 naar Israël en Jordanië in 2019. De stad Bethlehem, het meer van Gallilea, de klaagmuur in Jeruzalem, Jaffa, een oude havenstad, maar ook het moderne Jaffa. Met ’ondertiteling’ door van Klink zelf ontstaat een interessant reisverslag, zeker voor wie nog een vakantiebestemming voor volgende jaren zoekt….

“Wij gaan ervan uit, dat inmiddels iedereen dubbel is gevaccineerd, maar Parola is een horeca-gelegenheid en die is volgens de richtlijnen van RIVM en overheid verplicht de QR-code te scannen, als bewijs dat men voldoende gevaccineerd is. De QR-code is eenvoudig te downloaden op een smartphone, maar ook een QR-code op papier is geldig; aanvragen van een QR-code op papier is gemakkelijk: bel met 08000-01421. Men vraagt vervolgens naar Burgerservicenummer (BSN), geboortedatum en postcode. Ongeveer twee dagen later valt de envelop met QR-code dan in de brievenbus”, zegt Ad Persoons, secretaris van KBO.

De entree is € 2,50: dat is inclusief koffie en thee èn een bingokaart, voor ’n rondje Bingo na afloop.

Loek Sassen


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...