Archieffoto

Inloopavond Dorpshart Ter Aar

Woensdag 15 februari houdt de gemeente een inloopavond over het Dorpshart Ter Aar in het IKC de Vaart, Beverlanderhof 28, Ter Aar. Je bent tussen 18:30 en 20:30 uur van harte welkom.

Tijdens de inloopavond krijg je informatie over wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Ook kun je feedback  geven op verschillende denkrichtingen over de invulling van het Dorpshart en jouw ideeën met ons te delen. Wij nemen jouw inbreng daarna mee bij het opstellen van het masterplan.  

Voor de verschillende schetsen die wij laten zien tijdens de inloopavond is de input van inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en dorpsraad ’t Vosje meegenomen. Zo waren er in oktober, november en december bijeenkomsten voor ondernemers, vastgoedeigenaren en de bewoners van het Dorpshart en zijn we twee middagen de straat op gegaan om in gesprek te gaan. Ook kon je tot 6 december meedenken via denkmee.nieuwkoop.nl. De gemeente heeft tijdens deze participatiemomenten veel verschillende belangen, feedback en ideeën opgehaald.

DenkMee 

Op 9 februari worden deze verschillende denkrichtingen over het Dorpshart op DenkMee gezet. Je kunt hierop een reactie achterlaten tot 23 februari. Voor meer informatie over de ontwikkelingen rond het Dorpshart of over de eerdere bijeenkomsten kunt je terecht op www.nieuwkoop.nl/dorpshartteraar of www.denkmeenieuwkoop.nl(externe link).   


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.