Bakker & De Vos
Advertorial Gezondheid en welzijn

Fysiotherapie helpt bij lymfoedeem

Nieuwkoop/Ter Aar - Lymfoedeem komt vaak voor bij oncologie patiënten maar soms ook als complicatie bij andere aandoeningen. Oedeemfysiotherapie kan dan helpen.

Lymfoedeem is een aandoening die wordt veroorzaakt door het niet goed functioneren van het lymfestelsel. De aandoening kenmerkt zich het meest opvallend door een dikke arm of een dik been maar het is ook mogelijk dat het vocht zich in de romp ophoopt. Er zijn twee soorten lymfoedeem; de primaire, aangeboren, vorm en de secundaire vorm welke vaak optreedt als complicatie bij een medische, vaak oncologische, behandeling.

Als klachten ondervinden de patiënten onder andere vermoeidheid, een zwaar gevoel, pijn en beperking bij het bewegen. Daarnaast kunnen er, ten gevolge van de lymfoedeem, huidafwijkingen en infecties ontstaan. Doordat genezen van lymfoedeem niet mogelijk is zal de behandeling zich richten op het terugdringen of niet verder doen toenemen van het oedeem.

Dus, houdt u vocht vast? Heeft u een gezwollen arm of been? Mogelijk heeft u dan baat bij oedeemfysiotherapie. Deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie, ook wel manuele lymfedrainage genoemd, is één van de vele specialisaties bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen & gezondheid in Nieuwkoop/Ter Aar, en wordt verzorgd door Wietske Strijker, Paula Noordegraaf en Femke Cooper.

De Oedeemfysiotherapie behandeling bestaat uit een specifieke milde massage techniek met als doel de functie van het lymfesysteem op een adequate manier te ondersteunen oftewel de afvoer van het lymfevocht te bevorderen. Daarnaast is oefentherapie en het geven van voorlichting en advies een belangrijk onderdeel. Indien noodzakelijk kan de behandeling worden ondersteund door bepaalde tape technieken, verbandmiddelen of kousen.

Wilt u meer informatie over Oedeemfysiotherapie of behandeling, neem dan contact op met de specialisten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen & gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop of Aardamseweg 73 in Ter Aar, tel 0172-575261/603195 of kijk op www.bakkerendevos.nl. Mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar  06-57821791.


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 16:30

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Advertorial Winkels gisteren 14:15

Mooie cadeaus bij Dutch Dream Slaapcomfort

Het is feest bij Dutch Dream Slaapcomfort, want de winkels mogen weer open. Dat vieren ze graag samen met jou met prachtige cadeaus bij je bestelling!

Advertorial Winkelcentrum Ter Aar 18 jan. 2022 15:25

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Marskramer Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Marskramer Ter Aar.

Overige 18 jan. 2022 10:58

Start 50 jarig jubileumjaar Zonnebloem Nieuwveen

Afgelopen vrijdag hebben mevrouw Van Eijk en wethouder Gerben van Duin de eerste jubileum tijdschriften van de Zonnebloem Nieuwveen uit handen van voorzitter Pien Schrama ontvangen. Het is de aftrap van het 50-jarig jubileum van de Zonnebloem Nieuwveen, een lokale afdeling die officieel begon in 1972.