Pixabay

De Zevensprong naar Kwiek

Het begin van 2021 betekende ook officieel het einde van gymnastiekvereniging De Zevensprong. De club is echter niet uit beeld verdwenen en sporten in Zevenhoven kan nog steeds. Buurclub SV Kwiek bracht uitkomst.

Het afgelopen jaar was vreemd en moeizaam, maar dat geldt voor heel veel verenigingen. Al een paar jaar eerder was een dalend ledenaantal reden voor het bestuur om in actie te komen.

Op zoek

Na het vertrek van de laatste turntrainer is De Zevensprong er niet meer in geslaagd om deze vacature te vervullen. Omdat ook het aanbod van sporters al erg laag was, heeft het bestuur diverse pogingen ondernomen de club overeind te houden. Pogingen om met de lokale voetbalclub in Zevenhoven te gaan samenwerken mislukten. Vervolgens is het bestuur met  buurvereniging Kwiek in Nieuwveen gaan praten.’ Het was vooral belangrijk dat er een gymnastiek- of ander sportaanbod in Zevenhoven zou blijven, want er staat niet voor niets een mooie sporthal.’  Kwiek kan dat aanbieden. De huidige lessen (nu beperkt door Covid-maatregelen) kunnen gewoon doorgaan in De Vlijt. Dat is de G-Gym, maar vooral de dames van de KeepFit groep op dinsdag zijn hier erg blij mee. Zij vormen de oudste groep van de Zevensprong, sommigen zijn zelfs vanaf de oprichting (1962) al lid!

Digitale ALV

De samenvoeging is eenvoudig verlopen. De Algemene Ledenvergadering is in verband met de huidige pandemie geheel digitaal en deels schriftelijk verlopen. Alle leden zijn akkoord met de samenvoeging. Dat betekent dat SV Kwiek alle leden, lesuren en bezittingen van De Zevensprong overneemt. De resterende bestuursleden hebben e.e.a. administratief afgehandeld en zijn inmiddels afgetreden.

Wel aanbod in Zevenhoven

Bij SV Kwiek is vanaf heden dus een afdeling Zevensprong. Het huidige bestuur van de Nieuwveense sportvereniging wil de lessen in De Vlijt handhaven. Als vraag zou zijn, kan er desgewenst ook nog uitbreiden met uren in de Zevensprong-tak. ‘Dat is niet vanzelfsprekend, want er dient ook een trainer en zaalruime beschikbaar te zijn,’ licht Arnold v.d. Lee (bestuurder SV Kwiek) toe.

Sjanie Rademaker, een van de langste zittende bestuursleden van GV De Zevensprong, betreurt de samenvoeging. ''We moeten echter wel realistisch blijven. De laatste jaren hebben we met veel kunst- en vliegwerk de club draaiend proberen te houden. We zijn echt te klein  geworden. Omdat we nu in een meer solide organisatie zitten, menen we dat dit de beste oplossing is voor de Zevenhovense gymnastiekliefhebbers.''


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:14

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Advertorial Sport vandaag 08:51

Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI van start

Vandaag, maandag 1 maart, start de Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI. De challenge staat in het teken van dagelijkse weetjes, unieke recepten en uitdagende work-outs. ‘’Alles om aan jouw gezondheid te werken in deze gekke tijd.’’