Bericht van wethouder Elkhuizen

Wethouder Sport & Wonen, Guus Elkhuizen, laat via een bericht weten mee te leven met alle inwoners en sportverenigingen van Nieuwkoop.

Het bericht luidt als volgt:

Alle maatregelen rondom het coronavirus treffen ook onze (sport)verenigingen. Het zijn onzekere tijden. Evenementen worden afgelast en de kantines blijven dicht. Ik vind het klasse hoe onze sportverenigingen hiermee omgaan.

Ook voor inwoners heeft dit gevolgen. Zij kunnen niet sporten zoals ze gewend zijn. Daarnaast fungeren de clubs ook als ontmoetingsplek, die sociale contacten staan ook op een laag pitje.

Het is voor iedereen belangrijk om fit te blijven en hier draagt sporten en bewegen natuurlijk aan bij. Ik vind het mooi om te zien dat verschillende sportverenigingen alternatieven bieden om toch te blijven bewegen. Work-outs voor thuis en sport challenges. Samen komen we deze moeilijke tijd wel door!

Woningbouw
Vooralsnog gaat de bouw gewoon door en werken we hard aan de ontwikkeling van betaalbare woningen. De verhoging van de startersleningen is daarbij een mooie stimulans.

Guus Elkhuizen
Wethouder Sport & Wonen

Vragen? Kijk dan op de website van de gemeente.

 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...