65-plussers in gemeente Nieuwkoop hebben vaak ernstige valincidenten

De 65-plussers uit Zuid-Hollandse gemeenten worden het vaakst opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een val. In de provincie worden 6% meer incidenten gemeld dan elders in Nederland. Maar hoe zit dat in de gemeente Nieuwkoop?

Valincidenten vaakst in Noord-Holland en Zuid-Holland

Jaarlijks worden er in Nederland 151 ziekenhuisopnames gemeld per 10.000 65-plussers als gevolg van een accidentele val. Ondanks dat ernstige valincidenten onder 65-plussers overal in Nederland voorkomen, zijn er verschillende provinciale en lokale trends te zien. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Stannah naar valincidenten, op basis van de meest recente CBS-data.

Zo is het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per jaar door een valongeluk relatief hoog in Zuid-Holland (161 per 10.000 senioren). Alleen in Noord-Holland is dit aantal hoger (176) terwijl ouderen in Zeeland (98) en Flevoland (111)  juist het minst vaak een ernstig valincident hebben.

Meeste ziekenhuisopnames na val in Dordrecht en Gouda

Ook op gemeentelijk niveau zijn er grote verschillen, blijkt uit het onderzoek. Zo staat de gemeente Dordrecht bovenaan met 193 ziekenhuisopname per 10.000 inwoners. Dit is 28% hoger dan het landelijk gemiddelde. Vlak daaronder staat de gemeente Gouda met 191 ziekenhuisopnamen.

In de gemeente Nieuwkoop kwamen per 10.000 inwoners 132 65-plussers in het ziekenhuis terecht door een valpartij. In de naastgelegen gemeente Kaag en Braassem werden er twee 65-plussers meer opgenomen. In de gemeente Alphen aan den Rijn lag het aantal iets hoger met 154 65-plussers per 10.000 inwoners.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:14

Vijf redenen om te sporten bij Jworxout!

De winter komt eraan en het coronavirus is nog niet onder controle. Tijd om jouw immuunsysteem een boost te geven en lekker buiten te gaan sporten. Wij geven je vijf redenen om te sporten bij Jworxout.

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?