InTeylingen

Zorgelijke trend: onjuiste gegevens verstrekken bij bron- en contactonderzoek

Voor het bron- en contactonderzoek belt GGD Hollands Midden met mensen die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest op corona. Maar er wordt steeds vaker onjuiste informatie of zelfs helemaal geen informatie gegeven. Iets waar GGD Hollands Midden zich zorgen om maakt.

Voor het bron- en contactonderzoek belt GGD Hollands Midden met mensen die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest op corona. Maar er wordt steeds vaker onjuiste informatie of zelfs helemaal geen informatie gegeven. Iets waar GGD Hollands Midden zich zorgen om maakt.

Als een persoon positief test op corona, wordt er altijd gevraagd naar een lijstje met contactgegevens van personen met wie hij of zij in contact is geweest. Het gaat dan om huisgenoten, contacten met wie je langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter bent geweest, en mensen met wie je in één ruimte bent geweest.

Geen informatie of onjuiste informatie

Maar het komt steeds vaker voor dan mensen niet willen meewerken aan dit bron- en contactonderzoek. “Sommige mensen geven helemaal geen informatie, anderen geven onjuiste informatie. Denk dan aan niet bestaande personen, emailadressen en telefoonnummers.” En dit is zorgwekkend, zo stelt GGD Hollands Midden. “Het wordt op deze manier steeds moeilijker alle betrokken te informeren over quarantaine en de leefregels.”

GGD Hollands Midden vervolgt: “Bron- en contactonderzoek is erg belangrijk om het virus in te dammen en de kwetsbaren te beschermen. Als mensen die het virus bij zich dragen niet in contact komen met andere mensen, kan het virus niet overspringen. Daarom is het essentieel mee te werken aan bron- en contactonderzoek, zodat zo weinig mogelijk mensen ziek worden.”


Meer nieuws

Sport vandaag 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport vandaag 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.