Zonnebloemwandeling op landgoed Ursula

Zonnebloemdeelnemers en vrijwilligers genoten op dinsdagmorgen 28 mei van een wandeling mét gids op het landgoed Ursula in Nieuwveen.

Omdat de landelijke vereniging De Zonnebloem 75 jaar bestaat organiseren diverse afdelingen in het land rond 1 juni een Walk n Roll. Ook de afdeling Nieuwveen ging met dit idee aan de slag en met een prachtig landgoed in eigen dorp was de locatie voor een wandeling geen moeilijke keuze.

Voorafgaand aan de wandeling werden de 50 deelnemers getrakteerd op koffie met een flinke punt appeltaart in het Parkpaviljoen. Het weer was geweldig want de zon en de heerlijke temperatuur maakten de wandeling extra aangenaam én mooi.

Bomenroute met gids
Behalve wandelen was er ook veel te zien en te beluisteren. Want als extra “ingrediënt” was Gert-Jan Pieterse gevraagd om als gids mee op pad te gaan. Hij was is mede schrijver van de Bomenroute op het landgoed Ursula en de dorpskern Nieuwveen. Onder zijn enthousiaste leiding toog de grote groep door het park. Ook al kennen veel Nieuwveners het terrein van Ursula goed wist Gert-Jan de deelnemers te verrassen met zijn kennis over de bomen en wat er verder groeit en bloeit. Regelmatig was te horen: “Ik loop hier vaak een rondje maar ik ga de volgende keer toch anders kijken. Wat leuk!”

Op het einde van de tocht werden de vrijwilligers en de gids met applaus bedankt en bij het afscheid was regelmatig een opgestoken duim te zien.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.