De Zonnebloem

Zonnebloem Nieuwkoop zoekt vrijwilligers

“Maar het is eigenlijk Zonnebloem Nieuwkoop-Noorden-Woerdense Verlaat,” zegt secretaris Netty van der Kooij. En ze zoekt nieuwe vrijwilligers.

“In totaal hebben wij nu 84 deelnemers (die voorheen ’gasten’ werden genoemd) en 38 vrijwilligers, voegt mede-bestuurslid Astrid Grofsmit toe. …sommigen zijn er al ruim 40 jaar bij en de gemiddelde leeftijd zit iets boven de 70…., onlangs is nog een actief echtpaar gestopt toen zij beiden boven de 80 werden; sommige vrijwilligers worden op den duur zèlf deelnemer.

Dus: we hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers, die een handje willen helpen bij onze activiteiten en het leuk vinden om zo nu en dan op bezoek te gaan bij onze deelnemers voor een gezellig praatje met een kopje koffie of thee. En dan kan er van alles op tafel komen…" Hetty: "Zo kwam ik onlangs bij een van ’mijn’ deelnemers en toen bleek dat zij al een week geen TV kon kijken….een reparateur had gezegd: “Koop maar ’n nieuwe!”, maar ja, dat kon zij niet zomaar betalen…. Dus, ik voor haar gebeld naar Ziggo en bleek dat er iets mis was met de instellingen. Zij was echt blij, toen zij weer TV kon kijken en juist dat geeft ’n goed gevoel: het kost je wat tijd en energie, maar krijgt er ook veel voor terug: dankbaarheid, blije mensen en veel voldoening!”

En zoals op de website van www.zonnebloem.nl staat geschreven: “Iedereen kan iets voor een ander betekenen. Er is altijd een manier die bij je past. en: ’Als vrijwilliger bij de Zonnebloem kun jij mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten bezorgen.”

De Zonnebloem is een op-en-top vrijwilligersorganisatie en wordt helemaal door vrijwilligers bestuurd. Dat geldt voor de plaatselijke en regionale afdelingen van de Zonnebloem. Maar ook voor het landelijke bestuur. Nationale vereniging de Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

Aanmelden (of meer informatie opvragen) kan eenvoudig door een e-mail te sturen aan: nettyvdkooij@hotmail.com


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.