De Zonnebloem

Zonnebloem Nieuwkoop zoekt vrijwilligers

“Maar het is eigenlijk Zonnebloem Nieuwkoop-Noorden-Woerdense Verlaat,” zegt secretaris Netty van der Kooij. En ze zoekt nieuwe vrijwilligers.

“In totaal hebben wij nu 84 deelnemers (die voorheen ’gasten’ werden genoemd) en 38 vrijwilligers, voegt mede-bestuurslid Astrid Grofsmit toe. …sommigen zijn er al ruim 40 jaar bij en de gemiddelde leeftijd zit iets boven de 70…., onlangs is nog een actief echtpaar gestopt toen zij beiden boven de 80 werden; sommige vrijwilligers worden op den duur zèlf deelnemer.

Dus: we hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers, die een handje willen helpen bij onze activiteiten en het leuk vinden om zo nu en dan op bezoek te gaan bij onze deelnemers voor een gezellig praatje met een kopje koffie of thee. En dan kan er van alles op tafel komen…" Hetty: "Zo kwam ik onlangs bij een van ’mijn’ deelnemers en toen bleek dat zij al een week geen TV kon kijken….een reparateur had gezegd: “Koop maar ’n nieuwe!”, maar ja, dat kon zij niet zomaar betalen…. Dus, ik voor haar gebeld naar Ziggo en bleek dat er iets mis was met de instellingen. Zij was echt blij, toen zij weer TV kon kijken en juist dat geeft ’n goed gevoel: het kost je wat tijd en energie, maar krijgt er ook veel voor terug: dankbaarheid, blije mensen en veel voldoening!”

En zoals op de website van www.zonnebloem.nl staat geschreven: “Iedereen kan iets voor een ander betekenen. Er is altijd een manier die bij je past. en: ’Als vrijwilliger bij de Zonnebloem kun jij mensen met een lichamelijke beperking mooie momenten bezorgen.”

De Zonnebloem is een op-en-top vrijwilligersorganisatie en wordt helemaal door vrijwilligers bestuurd. Dat geldt voor de plaatselijke en regionale afdelingen van de Zonnebloem. Maar ook voor het landelijke bestuur. Nationale vereniging de Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

Aanmelden (of meer informatie opvragen) kan eenvoudig door een e-mail te sturen aan: nettyvdkooij@hotmail.com


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!