Archieffoto

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.

De zelfbewoningsplicht verplicht kopers van betaalbare nieuwbouwwoningen om er zelf te gaan wonen. Dit zorgt ervoor dat de woningen niet door beleggers kunnen worden opgekocht om ze te verhuren. Hierdoor worden de kansen van reguliere woningzoekenden vergroot bij het vinden van een betaalbare woning.

Het anti-speculatiebeding verbiedt de koper om een betaalbare nieuwbouwwoning binnen vijf jaar door te verkopen. Woningen kunnen daardoor niet meer worden gekocht om snel winst mee te maken door prijsstijgingen. Wel zijn er uitzonderingsregels opgenomen, waardoor mensen bijvoorbeeld bij situaties zoals echtscheiding, gezondheidsproblemen of het vinden van werk op grote afstand, hun woning kunnen verkopen.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 16:33

Lampen lichtroute blijven nog een maand aan

Zaterdag 27 november was eigenlijk het einde van de derde lichtroute in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Maar goed nieuws: de deelnemers van de verlichte proeverijenroute zetten nog een maand langer de lampen op hun boerderij, molen, gemaal of ander karakteristiek pand.

Natuur en recreatie 26 nov. 2021 10:17

Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop geplant!

Donderdag 25 november was een bijzondere dag! De kinderen van IKC De Vaart staken samen met de buitendienst van de gemeente Nieuwkoop en IVN Natuureducatie de handen uit de mouwen om het eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop te planten. In het ‘Natuurbos’ in Ter Aar staan maar liefst 1.000 jonge boompjes en struiken.

Gemeente 25 nov. 2021 11:23

Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen

Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the World en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 24 nov. 2021 15:32

Fysiotherapie helpt bij lymfoedeem

Nieuwkoop/Ter Aar - Lymfoedeem komt vaak voor bij oncologie patiënten maar soms ook als complicatie bij andere aandoeningen. Oedeemfysiotherapie kan dan helpen.