Archieffoto

Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen

Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the World en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. 

Helaas komt geweld tegen vrouwen nog te vaak voor. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld, in Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the World en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen.  

Wethouder Gerben van Duin: “Als college van burgemeester en wethouders vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor Orange the World. Het is onacceptabel dat nog zoveel vrouwen en meisjes in Nederland en wereldwijd te maken krijgen met geweld. Met het verlichten van het Reghthuys willen we het onderwerp onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken. Hoe kunnen we dit geweld voorkomen? Wie hebben we daarvoor nodig? En wat kunnen we zelf doen om geweld te voorkomen?”  

Doe mee met de actie: Ik ben #medestander 

“Ik wil u allemaal vragen om medestander te worden in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Dit kunt u doen door op www.orangetheworld.nl de #medestanderpledge te ondertekenen. Hiermee geeft u aan dat u zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. Iedereen kan helpen!” 

Oranje licht 

Speciaal om aandacht te vragen voor de campagne, kleurt het Reghthuys in Nieuwkoop van 25 november (de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot en met 10 december (de internationale Dag voor de Rechten van de Mens) oranje. 


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 16:30

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Advertorial Winkels gisteren 14:15

Mooie cadeaus bij Dutch Dream Slaapcomfort

Het is feest bij Dutch Dream Slaapcomfort, want de winkels mogen weer open. Dat vieren ze graag samen met jou met prachtige cadeaus bij je bestelling!

Advertorial Winkelcentrum Ter Aar 18 jan. 2022 15:25

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Marskramer Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Marskramer Ter Aar.

Overige 18 jan. 2022 10:58

Start 50 jarig jubileumjaar Zonnebloem Nieuwveen

Afgelopen vrijdag hebben mevrouw Van Eijk en wethouder Gerben van Duin de eerste jubileum tijdschriften van de Zonnebloem Nieuwveen uit handen van voorzitter Pien Schrama ontvangen. Het is de aftrap van het 50-jarig jubileum van de Zonnebloem Nieuwveen, een lokale afdeling die officieel begon in 1972.