Gemeente Nieuwkoop

WSN start selectie huurders Weteringplein

Op 24 november 2023 start Woningstichting Nieuwkoop (WSN) met het adverteren van het project Weteringplein in Nieuwveen. Dit project bestaat uit achtenveertig nieuwe sociale huurwoningen in het dorp Nieuwveen.

Eindelijk nieuwe huurwoningen
Na vele jaren worden er nieuwe huurwoningen gebouwd in Nieuwveen. WSN is blij dat zij hierin mag investeren en dat zij aan achtenveertig huishoudens comfortabele en betaalbare woonruimte kan aanbieden. De woningen worden gebouwd in de kern van het dorp. De winkels en horeca liggen op loopafstand.

Huurders gezocht
WSN zoekt enthousiaste huurders. Het moeten mensen zijn die het leuk vinden om in een nieuw appartement te gaan wonen. Door woningen aan te bieden aan starters en senioren zorgen we voor een leuke en gemengde buurt. De gezamenlijke binnenplaats zorgt voor een gezellige sfeer en een groene omgeving.

Op tijd huurders werven
De oplevering wordt door WSN verwacht in het eerste kwartaal van 2025. Bij haar nieuwbouwprojecten start WSN al voor start bouw met het werven van huurders en het toewijzen van de woningen. WSN doet dit zodat de toekomstige huurders bepaalde opties voor hun nieuwe huurhuis kunnen kiezen, zoals onder anderen tegels voor de badkamer en meerdere opties in de keuken.

Voor jong en oud
De achtenveertig nieuwe huurwoningen bestaan uit tien appartementen voor Ipse de Bruggenen achtendertig woningen voor starters en senioren. Voor de starterswoningen zoeken wij huurders tussen de 18 en 35 jaar. De seniorenwoningen zijn beschikbaar voor ouderen vanaf 65 jaar. De huurprijzen variëren tussen de 647,19 en 808,06 euro per maand exclusief servicekosten (prijspeil 2023).

Toewijzingsregels
WSN heeft afspraken met Gemeente Nieuwkoop over de toewijzing van huurwoningen. Bij de senioren woningen gaan de mensen die een huurwoning achterlaten in de kern van Nieuwveen voor. De starters woningen gaan als eerste naar mensen uit het dorp Nieuwveen.

Voor meer informatie over het toewijzen van de woningen kunt u terecht op onze website www.wst-nieuwkoop.nl

*Let op! Inkomenscontrole vindt plaats in december 2023 voor de voorlopige toewijzing van de woning en aan het einde van 2024 voor de definitieve toewijzing.

Reageren?
Om in aanmerking te komen voor een appartement heeft u een inschrijving nodig bij Huren in Holland Rijnland. De advertenties komen vanaf 24 november 2023 rond 17:00 op deze site te staan.

Heeft u nog geen inschrijving? Kijk dan op de website www.hureninhollandrijnland.nl om u in te schrijven en te reageren.

*Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.