Jeannette van Dongen

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Als u geluk heeft, dan kan het zomaar zo zijn dat een van de deelnemende kunstenaars op uw verzoek een snelle schets van u maakt. En wilt u liever zelf het potlood ter hand nemen, dan kan dat ook. Op de bovenverdieping staat een beeld voor u klaar dat u naar eigen inzicht na kunt tekenen. Zo kunt u uitproberen of het iets voor u is om lid te worden van de modeltekengroep.

De expositie BLOOTGEWOON-2 is te zien in de laatste week van het jaar in het karakteristieke en historische Reghthuys, daterend uit 1628 en idyllisch gelegen aan het Reghthuysplein in het centrum van Nieuwkoop.

Openingstijden van de expositie:
o Zaterdag 23 en zaterdag 30 december van 10.00 tot 16 uur.
o Zondag 24, wo 27, do 28 en vr 29 december van 13 tot 16 uur.
o 1e en 2e Kerstdag gesloten.

Wat is er nieuw? Tijdens de tekensessies staat of zit het model normaal gesproken zo bewegingloos mogelijk. Aangezien kunst een dynamisch gebeuren is en de tekengroep houdt van afwisseling en vernieuwing is er dit jaar voor gekozen om beweging als onderdeel in het poseren in te lassen.

Wat dat betekent voor de modellen die poseren maar ook voor de tekenaars, kunt u zien in deze bijzondere expositie. En daarbij komt nog een ander element wat meespeelt: wat betekent beweging voor u als kijker en ziet u dat terug in de tekeningen?

Deelnemende kunstenaars zijn: Jeannette van Dongen, Jan van Egmond, Nienke van der Kooi, Aad Kouwenhoven, Ans Vianen, José Vlug, Saskia Versluis, Ron Vogels, Renske Moes en Elly van der Rijken.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!