Jeannette van Dongen

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Als u geluk heeft, dan kan het zomaar zo zijn dat een van de deelnemende kunstenaars op uw verzoek een snelle schets van u maakt. En wilt u liever zelf het potlood ter hand nemen, dan kan dat ook. Op de bovenverdieping staat een beeld voor u klaar dat u naar eigen inzicht na kunt tekenen. Zo kunt u uitproberen of het iets voor u is om lid te worden van de modeltekengroep.

De expositie BLOOTGEWOON-2 is te zien in de laatste week van het jaar in het karakteristieke en historische Reghthuys, daterend uit 1628 en idyllisch gelegen aan het Reghthuysplein in het centrum van Nieuwkoop.

Openingstijden van de expositie:
o Zaterdag 23 en zaterdag 30 december van 10.00 tot 16 uur.
o Zondag 24, wo 27, do 28 en vr 29 december van 13 tot 16 uur.
o 1e en 2e Kerstdag gesloten.

Wat is er nieuw? Tijdens de tekensessies staat of zit het model normaal gesproken zo bewegingloos mogelijk. Aangezien kunst een dynamisch gebeuren is en de tekengroep houdt van afwisseling en vernieuwing is er dit jaar voor gekozen om beweging als onderdeel in het poseren in te lassen.

Wat dat betekent voor de modellen die poseren maar ook voor de tekenaars, kunt u zien in deze bijzondere expositie. En daarbij komt nog een ander element wat meespeelt: wat betekent beweging voor u als kijker en ziet u dat terug in de tekeningen?

Deelnemende kunstenaars zijn: Jeannette van Dongen, Jan van Egmond, Nienke van der Kooi, Aad Kouwenhoven, Ans Vianen, José Vlug, Saskia Versluis, Ron Vogels, Renske Moes en Elly van der Rijken.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.