Pexels

Woonstichting Nieuwkoop beperkt huurverhoging

Woonstichting Nieuwkoop gaat de huurverhoging beperken. Ook de inkomensafhankelijk huur zal lager worden gehouden. 

In overleg met de Huurdersbelangenvereniging (HBV) heeft Woningstichting Nieuwkoop haar reguliere huurverhoging beperkt tot 1,8%. Dit is behoorlijk lager dan wat mogelijk was dit jaar (2,3%) en ook lager dan het gemiddelde in Nederland (2%). Ook de inkomensafhankelijke huur is lager gehouden dan toegestaan. "Wij zijn dan ook blij met het positieve advies van de HBV. Vorig jaar is helemaal geen huurverhoging doorgevoerd", aldus de woonstichting.

Bezwaar maken 

Bent je het toch niet eens met de huurverhoging? In deze gevallen kun je bezwaar maken:

  • De huurverhoging is meer dan maximaal toegestaan.
  • De huur stijgt door de verhoging boven maximale huur volgens het puntensysteem.
  • Je hebt het voorstel te laat ontvangen (twee maanden voor de huurverhoging ingaat).
  • In het huurverhogingsvoorstel staan fouten.
  • Je verhuurder wil binnen 12 maanden de huur opnieuw verhogen.
  • De Huurcommisie heeft uw huur tijdelijk verlaagd vanwege ernstige gebreken aan uw woningen en die gebreken zijn nog niet verholpen
  • Je betaalt een all-in prijs. De kale huur is dan niet bekend en de verhuurder mag de huur niet verhogen.

In de huurkrant vind je hóe je bezwaar kunt maken. 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport gisteren 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige 23 mei 2022 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur 23 mei 2022 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...