Ashram college

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Wethouder Guus Elkhuizen: “We streven ernaar om betaalbare en prettige appartementen te bouwen voor jongeren (starters) en senioren. Het gaat dan om goedkope koop, betaalbare koop, sociale huur voor starters, sociale huur voor ouderen en midden huur. We benoemen juist deze doelgroepen, omdat elders in Nieuwkoop (Buytewech-noord) uitgebreide plannen zijn voor andere woningen en meer doelgroepen.”

Om de bouw van woningen mogelijk te maken moet de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vaststellen. Er is al een schets gemaakt en dat noemen we een stedenbouwkundig plan. Het is een tekening van de gewenste inrichting van dit gebied met daarop alle elementen die ruimte vragen (de kavels, het groen, de wegen, de parkeerplaatsen en het water).

Omwonenden worden geïnformeerd met een nieuwsbrief. Via de speciale projectpagina www.nieuwkoop.nl/lindelaan kan je meekijken en –denken. 


Meer nieuws

Cultuur gisteren 14:55

Historisch moment voor Nieuwveen

Op 23 juni ondertekenden wethouder Gerben van Duin van de gemeente Nieuwkoop en directeurbestuurder Caroline Nolet van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van de Centrumlocatie in Nieuwveen, het Weteringplein. Gezien de lange voorgeschiedenis voor een plan op deze locatie, is dit met recht een historisch moment te noemen.

Advertorial Eten en drinken gisteren 12:48

Nieuwkoopse Lekkernijen van de maand juni

Iedere maand lichten wij de nieuwste lekkernijen van de Nieuwkoopse Lekkernij uit! Wat kun je deze maand verwachten? Check het hier!

Calamiteiten 23 jun. 2021 21:19

Auto gestolen in Nieuwkoop

De politie meldt dat tussen maandag 21 juni 16.00 uur en dinsdag 22 juni 08.15 uur vanaf de Handelsweg in Nieuwkoop een zwarte Volkswagen Golf gestolen.