SPAN

Wil je helpen statushouders te leren fietsen?

Stichting Participatie Academie Nieuwkoop (SPAN) zoekt fietscoaches en begeleiders voor het begeleiden van fietslessen voor statushouders/Oekraïners (nieuwe Nieuwkopers), in de periode april tot juli èn september tot begin november.

De lessen worden gegeven op locatie in Nieuwkoop (De Kapberg – Noordenseweg 23H – Nieuwkoop) en in Ter Aar (!Triggr – Middelweg 5 – Ter Aar). Hier verzorgt SPAN 1 dagdeel per week een fietsles voor onze nieuwe dorpsgenoten.

Veilig kunnen fietsen is noodzakelijk in het huidige drukke verkeer. Het kunnen fietsen vergroot de mobiliteit en verkleint de afhankelijkheid van derden.

Wil jij meehelpen mensen te leren fietsen? Dat zou geweldig zijn.

Op dinsdagavond wordt les gegeven in Ter Aar (van 19.00 tot 20.30 uur) en op donderdagavond zijn er lessen in Nieuwkoop (van 19.00 tot 20.30 uur). De lessen gaan over de praktijk: het fietsen èn over de theorie: de verkeersregels.

Om te kunnen begeleiden/coachen krijg je vooraf instructie over de lesmethode:
“Hoe leer ik iemand fietsen”. Verder is het coachen een plezierige ontmoeting; het is taalles in de praktijk en gezelligheid voor leerling en coach.

Wil je meer informatie of doe je mee?

Neem dan contact op met Jon Derksen: e-mail nojd@protonmail.com of bel 06 224 911 65.

Jon is de coördinator/regelaar van SPAN voor de fietslessen.

Naar aanleiding van de lessen van vorig jaar zijn er al verschillende mensen die hebben leren fietsen en die het leuk vinden om “samen verder te trappen”. Voor hen willen we 1 keer maand een fietsrondrit organiseren. We halen elkaar op, rijden naar de volgende kern in de gemeente, doen een koffiestop onderweg en houden zo de fietsvaardigheid op peil en kunnen tips en gezelligheid uitwisselen.

Ook hiervoor zoeken we dorpsgenoten die willen helpen. Wil je (ook) hieraan meedoen?

Neem dan contact op met Jon Derksen: e-mail nojd@protonmail.com of bel 06 224 911 65.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!