Wijkagenten aan het woord: tips om inbraken te voorkomen

De wijkagenten zien een behoorlijke stijging van het aantal inbraken en nu de zomervakantie voor de deur staat is het risico op inbraak nog groter. "Velen van u zullen van huis weggaan. Daarom willen we een aantal tips met u delen om de kans op inbraak te verkleinen."

  • Een eerste vereiste is goed hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels, zowel voor de begane grond als de hoger gelegen verdiepingen. Breng een speciaal slot aan op de inbraakgevoelige schuifpui. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.
  • Draai de voor- en achterdeur altijd op het nachtslot. Ook als u maar even weggaat. Haal de sleutels uit de sloten en berg ze op. Laat ramen nooit openstaan, ook niet op een kier. #voorkominbraak
  • Zorg voor voldoende buitenverlichting.
  • Leg geen ladders of ander klimmateriaal in de tuin. Een vuilnisbak is voor een inbreker vaak al voldoende om een balkon te bereiken.
  • Gaat u ’s avonds of langere tijd weg, gebruik dan tijdschakelaars op de verlichting op alle verdiepingen van uw huis. Laat het licht op verschillende tijden aan en uit gaan.
  • Doe de gordijnen niet dicht als u lang van huis bent.
  • Vraag buren of kennissen een oogje in het zeil te houden als u met vakantie gaat en de brievenbus te legen.
  • Voor de thuisblijvers: ziet u onbekende mensen opvallend vaak in de buurt rondlopen? Ziet u auto’s, scooters of bromfietsen rijden met mensen die erg veel belangstelling hebben voor de woningen? Bel dan direct 112.

Meer tips vindt u op www.politie.nl en www.hoeveiligismijnwijk.nl.

Groeten, wijkagenten Koos, Angelique, Sander en Marjolein.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...