Gemeente Nieuwkoop

Wethouder Bernadette Wolters treedt af vanwege gezondheidsredenen

Wethouder Bernadette Wolters treedt af als wethouder van de gemeente Nieuwkoop. De wethouder geeft aan dat door ziekte en vervelende ongevallen het uitdagende werk als wethouder te zwaar werd.

Wolters heeft niet het vooruitzicht hier op korte termijn van te kunnen herstellen en daarom is zij, tot haar spijt, tot het besluit gekomen om het wethouderschap neer te leggen. Het college spreekt haar waardering uit voor de inzet en grote betrokkenheid van Bernadette Wolters in haar werk als bestuurder. Wethouderschap is een prachtige bestuurlijke functie, maar vraagt ook veel. Een goede gezond is voorwaarde om de noodzakelijke energie beschikbaar te hebben voor het werk als wethouder.

Bij afwezigheid vervangen de collegeleden elkaar en zo ook in deze vakantieperiode. Door het vertrek van wethouder Wolters zal de vervanging voortduren. Natuurlijk Nieuwkoop respecteert het besluit van Wolters. In een persbericht laat Natuurlijk Nieuwkoop weten: "Bernadette werd begin 2018 door onze partij Natuurlijk Nieuwkoop voorgedragen om de portefeuilles jeugd, zorg, onderwijs, werk en inkomen en duurzaamheid op zich te nemen. Geholpen door haar ruime kennis en ervaring is zij met groot enthousiasme en een enorm verantwoordelijkheidsbesef aan deze uitdagende taken begonnen en heeft in de afgelopen periode veel gerealiseerd."

De partij vervolgt: "Mede dankzij haar inzet en ideeën is de ingezette ontwikkeling van Integrale Kind Centra in Ter Aar en in Zevenhoven voortgezet en wordt er nu volop gebouwd. De bouw van het nieuwe Ashramcollege in Nieuwkoop is succesvol tot stand gebracht en afgerond. Ook heeft Bernadette er voor gezorgd dat inwoners van Nieuwveen in een goed participatietraject worden betrokken bij het ontwikkelen van het centrumplan. Op het taaie en moeilijke onderwerp van de zorg heeft zij gezorgd dat de uitgangspunten voor het inkopen van de jeugdzorg en andere vormen van zorg zijn vastgesteld en de voorbereiding van de inkoop gedegen ter hand is genomen. Het nieuwe afvalbeleidsplan met daarbij de invoering van tariefdifferentiatie is onder haar hoede ingevoerd en werpt zijn vruchten af. En met het beleidskader duurzaamheid heeft zij een stevige basis gelegd voor verdere verduurzaming van onze gemeente."


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...