Google Street View

Werkzaamheden Stobbeweg en Harsweg

In de nacht van 13 op 14 oktober en de nacht van 14 op 15 oktober voert de gemeente werkzaamheden uit op een groot deel van de Stobbeweg en de Harsweg in Ter Aar. Tussen 19:00 uur en 06:00 uur zijn deze wegen afgesloten. De directe omgeving is per brief geïnformeerd. Door (weers)omstandigheden kan de planning wijzigen.  

Wat gaat er gebeuren?   

Aannemer D. van de Steen BV gaat de bestaande asfaltlagen verduurzamen door middel van een oppervlaktebehandeling. Hiervoor gebruiken ze EAB (Emulsie Asfaltbeton). Door deze techniek wordt de rijbaan weer vlak en stroef en wordt de levensduur van het asfalt verlengd. Hierdoor is dit een duurzame keuze.

Voorkom steenslag  

Vlak na aanbrengen ziet de oppervlaktebehandeling er wat rommelig uit. Dit verbetert na een tijdje, de oppervlaktebehandeling heeft enige tijd nodig voordat de definitieve uitstraling is bereikt.  Het asfalt wordt afgestrooid met steentjes. Dit bevordert de grip van voertuigen op de weg. De losse steentjes worden door normaal gebruik in de weg gereden. Houd u aan de maximumsnelheid en voorkom steenslag. Steentjes die blijven liggen, worden na twee weken opgeveegd.   


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.