Werkzaamheden Achttienkavels in juli en augustus

KWS Infra voert van maandag 20 juli tot en met vrijdag 28 augustus werkzaamheden uit op de Achttienkavels in Nieuwkoop tussen de N231 en Zuideinde.

Waarom voeren we werkzaamheden op de Achttienkavels uit?

Met de aanleg van de rotonde pakken we een belangrijk knelpunt in het Nieuwkoopse wegennet aan en ontstaat er een verkeersveilige oversteek. Wij verwachten echter wel dat het door de rotonde drukker wordt op de Achttienkavels tussen N231 en Zuideinde. Daarom passen we dit deel van de Achttienkavels aan.

Wat gaat er gebeuren?

Onderaan deze tekst vindt u een document met het ontwerp wat gemaakt is voor dit deel van de Achttienkavels. Een opsomming van de meest zichtbare aanpassingen in het ontwerp:

  • We leggen een drempel aan net na de kruising N231/Achttienkavels. Dit moet het verkeer remmen wat van en naar de rotonde rijdt;
  • Langs de hele weg brengen we een rammelstrook aan van grasbetontegels. Brede voertuigen rijden over deze strook en het voorkomt dat auto’s zich vastrijden in de berm;
  • Ter hoogte van Achttienkavels 1A maken we een koeienoversteek en een drempelplateau;
  • De kruising Achttienkavels/Aarlanderveenseweg krijgt extra attentie. Verkeer op de Achttienkavels moet straks voorrang verlenen aan verkeer op de Aarlanderveenseweg. Dit benadrukken we met een drempelplateau, gekleurd asfalt en belijning;
  • Tussen de Aarlanderveenseweg en Zuideinde plaatsen we nog eens vijf drempels op verschillende locaties;
  • We asfalteren dit deel van de Achttienkavels opnieuw.

Mogelijk maken we in de toekomst ook aanpassingen op de Aarlanderveenseweg (tussen Achttienkavels en de kern Nieuwkoop, dit deel van de weg is van gemeente Nieuwkoop). Dit doen we niet direct, we zullen eerst de verkeerssituatie bekijken.

Uitvoering werkzaamheden

Aannemer KWS Infra voert de werkzaamheden uit van maandag 20 juli tot en met vrijdag 28 augustus. KWS Infra stuurt bewoners in de directe omgeving een bewonersbrief met meer informatie over de uitvoering van het werk. Tijdens de werkzaamheden is de Achttienkavels afgesloten tussen de N231 en het Zuideinde.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.