Werkzaamheden Achttienkavels in juli en augustus

KWS Infra voert van maandag 20 juli tot en met vrijdag 28 augustus werkzaamheden uit op de Achttienkavels in Nieuwkoop tussen de N231 en Zuideinde.

Waarom voeren we werkzaamheden op de Achttienkavels uit?

Met de aanleg van de rotonde pakken we een belangrijk knelpunt in het Nieuwkoopse wegennet aan en ontstaat er een verkeersveilige oversteek. Wij verwachten echter wel dat het door de rotonde drukker wordt op de Achttienkavels tussen N231 en Zuideinde. Daarom passen we dit deel van de Achttienkavels aan.

Wat gaat er gebeuren?

Onderaan deze tekst vindt u een document met het ontwerp wat gemaakt is voor dit deel van de Achttienkavels. Een opsomming van de meest zichtbare aanpassingen in het ontwerp:

  • We leggen een drempel aan net na de kruising N231/Achttienkavels. Dit moet het verkeer remmen wat van en naar de rotonde rijdt;
  • Langs de hele weg brengen we een rammelstrook aan van grasbetontegels. Brede voertuigen rijden over deze strook en het voorkomt dat auto’s zich vastrijden in de berm;
  • Ter hoogte van Achttienkavels 1A maken we een koeienoversteek en een drempelplateau;
  • De kruising Achttienkavels/Aarlanderveenseweg krijgt extra attentie. Verkeer op de Achttienkavels moet straks voorrang verlenen aan verkeer op de Aarlanderveenseweg. Dit benadrukken we met een drempelplateau, gekleurd asfalt en belijning;
  • Tussen de Aarlanderveenseweg en Zuideinde plaatsen we nog eens vijf drempels op verschillende locaties;
  • We asfalteren dit deel van de Achttienkavels opnieuw.

Mogelijk maken we in de toekomst ook aanpassingen op de Aarlanderveenseweg (tussen Achttienkavels en de kern Nieuwkoop, dit deel van de weg is van gemeente Nieuwkoop). Dit doen we niet direct, we zullen eerst de verkeerssituatie bekijken.

Uitvoering werkzaamheden

Aannemer KWS Infra voert de werkzaamheden uit van maandag 20 juli tot en met vrijdag 28 augustus. KWS Infra stuurt bewoners in de directe omgeving een bewonersbrief met meer informatie over de uitvoering van het werk. Tijdens de werkzaamheden is de Achttienkavels afgesloten tussen de N231 en het Zuideinde.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.