Welke gebieden in de gemeente Nieuwkoop kun je beter vermijden in deze hitte?

Het is warm deze dagen. Wij zochten uit welke gebieden in de gemeente Nieuwkoop het meest gevoelig zijn voor hittestress, en die je dus beter kunt vermijden.

De kaartlaag 'Hittestress' geeft aan waar hittestress kan optreden tijdens zomerse dagen. Bij de totstandkoming van deze kaart spelen de volgende factoren een rol, namelijk de emissiviteit (de warmte-uitstraling van een oppervlak) en de schaduw.

De volgende gebieden zijn aanzienlijk warmer dan andere in de gemeente Nieuwkoop:

  • Altiorplein in Langeraar
  • Industrieterrein Geerweg in Ter Aar
  • Hertog van Beierenstraat en Harsweg in Ter Aar
  • Hoekse Aarkade in Ter Aar
  • Viergang in Nieuwveen
  • Kennedyplein in Nieuwkoop
  • Transportweg in Nieuwkoop
  • Amstelkade in Woerdense Verlaat

Wat opvalt is dat het aan de waterkant een stuk koeler is. Onze tip: zoek vandaag deze gebieden op!


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.