Josh Walet

Wel varen, geen overlast

Wat is er mooier dan op een warme zomerdag lekker de plas op te gaan en met elkaar van het water en de natuur te genieten. De Nieuwkoopse en Langeraarse plassen bezorgen veel mensen vaarplezier. 

Op het water kunt u de politie en handhavers van de gemeente en Natuurmonumenten tegenkomen. Zij zorgen voor een veilige vaaromgeving, door te controleren op de vaarvergunning, overmatig drankgebruik, te hard varen en ander wangedrag zoals afval in het water gooien of harde muziek. Een schipper met te veel drank op of jongeren onder de achttien jaar met alcohol op de plas daar letten we extra op. Ook tegen te harde muziek treden we op. Wangedrag pakken we aan, het blijft dan niet bij waarschuwingen.

Hoe hard mag u varen?

Op beide plassen geldt een maximumsnelheid van zes km per uur. Dat is bijna gelijk aan wandelsnelheid. Vaar niet te hard. Vaart u met een boot (met verbrandingsmotor of elektrisch)op de Nieuwkoopse plassen vergeet dan uw vergunning niet. Voorkom een boete. Wilt u precies weten hoe hard u vaart? Maak dan gebruik van de app digiHUD te downloaden in de Play Store of de app GPS dash free voor de Iphone gebruikers.

Heeft u last van harde muziek op de plassen? Of van een boot die te hard vaart? Meld het dan via Verbeterdebuurt.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...