Waterlanders

Waterlanders winnen tijdens eerste MatchDay van dit seizoen

Het publiek en de spelers van de Nieuwkoopse volleybalvereniging Waterlanders hebben er even op moeten wachten, maar op zaterdag 4 november was dan eindelijk de eerste MatchDay van dit seizoen. De vereniging pakte meteen groots uit. Zo kwamen bezoekers binnen over de gele loper, waren er extra sponsorvlaggen neergezet én werd het publiek getrakteerd op heerlijke cupcakes van de hoofdsponsor van de vereniging, Jumbo Bas Bobeldijk. Dit alles vanwege de verlenging van de sponsorsamenwerking. Waterlanders Heren 1 en Heren 4 speelden om vijf uur naast elkaar in de kleine zaal van de sporthal en wisten ook beide te winnen ten overstaan van een volle tribune die op het spektakel was afgekomen.

MatchDay mini's
Waterlanders Heren 1 kwam in deze speelweek twee keer in actie. Donderdagavond werd uit in Doorn met 4-0 verloren, de mannen hadden dus nog wel iets goed te maken. Dat werd dan ook ruimschoots gedaan door redelijk eenvoudig met 4-0 (25-19, 25-19, 25-23 en 25-22) te winnen van Atalante Heren 1 uit Vinkeveen. De eerste bal van de wedstrijd werd symbolisch geserveerd door Selah, één van de MatchDay mini's die samen met de andere mini Dexter, op de bank de wedstrijd van dichtbij mochten meemaken.  

Set werd vrij makkelijk binnengehaald
In de eerste set ging Waterlanders direct goed van start en pakte na een mooie serie services van Rolf Karlsson een riante voorsprong. “Atalante begon met harde aanvallen en servies meer tegenstand te bieden. Om dit te doorbreken kwam Ruud Droogh in het veld voor Marco de Jong. Aan de hand van diagonaal Tieme van den Haak werd de set vrij makkelijk binnengehaald", aldus Waterlanders trainer en coach Niels de Nijs. Set twee vertoonde een redelijk gelijk beeld. Atalante bleef proberen met harde services de druk op Waterlanders te houden. “De pass werd echter keurig verzorgd door onder andere libero Maarten Wisman. Helaas moest Rolf - die licht geblesseerd aan de wedstrijd was gestart - gewisseld worden. Marco keerde terug in het veld en viel keurig in.”

Drie wedstrijden in acht dagen
De derde set is altijd belangrijk om de winst veilig te stellen. “Yop Brouwer startte in de derde set als middenaanvaller en Jos Vork schoof door naar de diagonaal. Na een wat onwennige start begon het team goed te draaien. Yop liet zien dat de trainingen op de middenaanval niet voor niets zijn geweest. Twee keurige hoge en harde aanvallen liet zijn opponent kansloos. Ook nestor Mark Hoogendoorn bleef uitstekend blokkeren en aanvallen. Edwin van ’t Wout heeft de eerste drie sets laten zien dat hij als spelverdeler en aanjager nog steeds belangrijk is voor het team. Hij mocht van zijn welverdiende rust genieten en werd vervangen door Puck Willemse. De vierde set begon met een kleine achterstand, maar door fanatiek terug knokken konden we met een duidelijke 4-0 van het veld lopen. De laatste set vroeg het nodige van de toch wel vermoeide lichamen na drie gespeelde wedstijden in acht dagen. De selectie laat zien dat juiste vorm eraan zit te komen en over voldoende kwaliteit beschikt. Tevens is het goed om te zien dat spelers multifunctioneel inzetbaar zijn", aldus een trotse coach.

 

Tekst onder foto:

Waterlanders Heren 1 wint met 4-0 van Atalante uit Vinkeveen tijdens de eerste MatchDay van het seizoen.


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.