Plutosport
Advertorial Overige

Wat is het verschil tussen een softshelljas en een fleecevest?

Ben je op zoek naar een geschikte jas of een goed vest om te dragen tijdens outdooractiviteiten? Dan ben je bij Plutosport.nl zeker aan het juiste adres! Waarschijnlijk ben je in je zoektocht al veel softshelljassen en fleecevesten tegengekomen. Beide items houden je lichaam warm en droog, maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen deze twee kledingstukken?

De voordelen van softshell

Softshell kent vele voordelen, het is namelijk megaflexibel en natuurlijk zeer comfortabel. In tegenstelling tot normale winterjassen zijn softshelljassen heel licht van gewicht, waardoor je de jas ook heel gemakkelijk mee kunt nemen. Een ander groot voordeel van softshell is dat het bescherming biedt tegen verschillende weersomstandigheden, maar tóch ademend is!

De voordelen van fleece

Ook fleece kent vele voordelen, het is namelijk een heerlijk zachte en comfortabele stof! Fleece zorgt ervoor dat warmte vastgehouden wordt, maar er ook voldoende frisse lucht bij het lichaam kan komen. Daarnaast is fleece wel waterafstotend, maar niet helemaal waterdicht. Door deze fijne eigenschappen is fleece niet alleen heel geschikt om te dragen als buitenste laag, maar kiezen veel wintersporters ervoor om een fleecevest of –trui te dragen onder hun skijas.

Is softshell of fleece warmer?

Kijk jij puur naar de warmte die het kledingstuk biedt? Dan moet je zeker voor fleece kiezen! Softshelljassen bieden vaak weliswaar extra functies aan om zoveel mogelijk warmte vast te houden, zoals bijvoorbeeld klittenband rondom de polsen, maar het materiaal fleece is van zichzelf al warmer. Wist je dat sommige softshelljassen aan de binnenkant gevoerd zijn met fleece? Dan heb je dus het beste van twee werelden!

Welk item biedt de beste bescherming tegen verschillende weersinvloeden?

Als je op zoek bent naar een jas, is weersbestendigheid natuurlijk een heel belangrijk onderdeel! Veel fleecevesten zijn slechts waterafstotend, maar wél sneldrogend. Miezert het? Dan biedt fleece dus voldoende bescherming. Regent het iets harder? Dan kun je beter kiezen voor softshell. Softshelljassen zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus van waterdichtheid, dit wordt uitgedrukt in een waterkolom. Een softshelljas met een waterkolom vanaf 2.000mm is al bestand tegen langere regenbuien.

Softshelljas of fleecevest?

Zowel de softshelljas als het fleecevest bieden heel veel voordelen. Beide items beschikken over waterafstotende en ademende eigenschappen, waardoor ze heel geschikt zijn om te dragen tijdens verschillende outdooractiviteiten. Een softshelljas is heel veelzijdig en biedt de beste bescherming tegen verschillende weersinvloeden, een fleecevest biedt daarentegen iets meer warmte en comfort. Heb jij een keuze kunnen maken? Je scoort je nieuwe softshelljas of fleecevest bij Plutosport.nl!


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...