Archieffoto

Wat is er te doen tijdens de Nieuwkoop Actief Weken

Van 15 september tot en met 4 oktober staat onze gemeente in het teken van de Nieuwkoop Actief Weken. Tijdens deze weken organiseren we verschillende sport- en activiteitenmarkten.

Verenigingen, clubs en vrijwilligersorganisaties laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van sport, bewegen, kunst en cultuur. Dat doen zij tijdens deze markten, maar ook op andere momenten en locaties. Het actuele programma staat op www.nieuwkoopactief.nl.  

Overzicht sport- en activiteitenmarkten 

Datum  

Begintijd  

Eindtijd  

Locatie  

Adres  

Woensdag 20 september  

14:00u  

17:00u 

IKC De Vaart

Beverlanderhof 28, Ter Aar  

Zaterdag 23 september  

10:00u  

13:00u  

IKC Zevenhoven  

Vrijenhoek 29, Zevenhoven  

Woensdag 27 september  

14:00u  

17:00u  

Altior

Altiorplein 1, Langeraar  

Zaterdag 30 september  

10:00u  

13:00u  

NSV ‘46 

Gerberastraat 46, Noorden  

 
Voor alle leeftijden
Marcel Plasmeijer, coördinator Sport bij onze gemeente, is initiatiefnemer van de Nieuwkoop Actief Weken. Hij vertelt: “Tijdens de activiteitenmarkten is er voor iedereen iets te doen, van jong tot oud en van sportief tot creatief. Er zijn demonstraties en clinics van verschillende clubs en verenigingen en u kunt er ook gezellig een praatje maken onder het genot van een heerlijk kopje koffie. We zouden het leuk vinden om zoveel mogelijk inwoners te zien op één van de markten of bij andere activiteiten.”


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.