Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

De eerstvolgende serie start weer op donderdag 14 maart (18:30u) in de Orangerie van de H. Johannes Geboortekerk in Zevenhoven. De bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijke maaltijd om elkaar te ontmoeten, het programma start met een inleiding of filmpje, dan een gesprek in de kleine groep. De avonden eindigen ongeveer rondom 21:30u.

Joep van der Steegt (57) en zijn zus Bettie (65) uit Zevenhoven hebben de cursus al n keer gevolgd, Joep: ik had er eigenlijk helemaal niks mee en wij voerden thuis nooit gesprekken over de grote levensvragen. Wij zijn wel katholiek en in de kerk luister je naar  de voorganger, maar dat is geen echt gesprek. Ik werd wel nieuwsgierig en wilde gewoon eens kijken, wat Alpha eigenlijk betekent? Dus, wij naar Aarlanderveen, maar we durfden toch niet naar binnen. Om tijd te rekken hebben we eerst nog maar een rondje over het kerkhof - waar ook familie begraven ligt - gelopen. Uiteindelijk toch naar binnen en wij zijn blij dat we dat gedaan hebben!" "Ik heb er zelf veel meer rust door gekregen, vult Bettie aan.

Heleen van de Reep: Het is absoluut niet therapeutisch bedoeld, maar dat blijkt wel een bij-effect. Deelname is gratis en mensen kunnen ook vrijblijvend eens kennismaken om zelf te zien, of Alpha iets voor hen kan zijn: een kennismakingsavond is op donderdag 29 februari. Die avond is nog zonder maaltijd en begint om 19:30 uur."

Meer informatie en aanmelden kan met een formulier op https://rkgroenehart.nl/alpha/meedoen/

 

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport gisteren 13:32

Nieuwkoop - FC Oudewater; de analyses achteraf

Vooraf gezien was het duel tussen Nieuwkoop en FC Oudewater een belangrijke in de strijd om weg te blijven van de promotie-/degradatieplaatsen. Onze verslaggever Adrie van Lith sprak na afloop van deze wedstrijd met beide trainers...

Pareltjes uit onze samenleving gisteren 11:43

Pareltjes uit onze samenleving: Leo Kooyman

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Leo Kooyman, oud voorzitter VON Nieuwkoop.