Politie

Wapeninleveractie #DropIt

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet de gemeente Nieuwkoop mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren. 

Wist u dat de laatste jaren het wapenbezit onder de jeugd en jongvolwassenen toeneemt? Het dragen van een wapen is echter niet stoer en geeft schijnveiligheid. Wanneer iemand met een wapen op zak van huis gaat, is de stap om het te gebruiken klein. Het wapen kan ook tegen u gebruikt worden. En bij gebruik van het wapen, zijn de gevolgen voor slachtoffer en dader groot.  

Inleverpunt 

We roepen jong en oud op om hun wapens in te leveren. Tijdens deze actieweek kunt u zonder strafrechtelijke gevolgen uw (steek)wapen inleveren in een container op een politiebureau eenheid Den Haag. Op het politiebureau in Ter Aar staat een speciale container waar u uw messen, slag- en stootwapens anoniem kunt inleveren.

Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosieven maakt u een afspraak met de politie via 0900 – 8844. De politie komt dan, in burgerkleding, bij u langs om het wapen op te halen. In principe wordt u hiervoor niet vervolgd, maar wordt er wel onderzocht of het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.