Politie

Wapeninleveractie #DropIt

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet de gemeente Nieuwkoop mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren. 

Wist u dat de laatste jaren het wapenbezit onder de jeugd en jongvolwassenen toeneemt? Het dragen van een wapen is echter niet stoer en geeft schijnveiligheid. Wanneer iemand met een wapen op zak van huis gaat, is de stap om het te gebruiken klein. Het wapen kan ook tegen u gebruikt worden. En bij gebruik van het wapen, zijn de gevolgen voor slachtoffer en dader groot.  

Inleverpunt 

We roepen jong en oud op om hun wapens in te leveren. Tijdens deze actieweek kunt u zonder strafrechtelijke gevolgen uw (steek)wapen inleveren in een container op een politiebureau eenheid Den Haag. Op het politiebureau in Ter Aar staat een speciale container waar u uw messen, slag- en stootwapens anoniem kunt inleveren.

Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosieven maakt u een afspraak met de politie via 0900 – 8844. De politie komt dan, in burgerkleding, bij u langs om het wapen op te halen. In principe wordt u hiervoor niet vervolgd, maar wordt er wel onderzocht of het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. 


Meer nieuws

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.