Plutosport
Advertorial Algemeen

Waarom Birkenstocks zo populair zijn

Je haat ze of je houdt ervan, maar je kan er eigenlijk niet omheen... De Birkenstock slippers en sandalen zijn inmiddels namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld! Maar waarom zijn Birkenstocks nou eigenlijk zo populair? 

De oorsprong van Birkenstock

Het zal je misschien niet verbazen dat Birkenstock afkomstig is uit Duitsland, maar wat je misschien wel verbaast is dat het merk al bestaat sinds 1774! Johann Adam Birkenstock heeft destijds een schoen ontworpen die meer ondersteuning zou bieden dan de normale, platte schoenen. Echter, er ging nog ruim 100 jaar overheen voor de achterkleinzoon van deze Johann Adam het orthopedische voetbed ontwikkelde zoals we deze vandaag de dag kennen.

Waarom dragen veel mensen Birkenstocks?

De voornaamste redenen waarom Birkenstocks zo mateloos populair zijn, zijn natuurlijk het hoge comfort dat de slippers en sandalen bieden, en de goede kwaliteit! Daarnaast bieden ze heel veel ondersteuning, waardoor je zonder enige moeite úren op de Birkenstocks kunt staan.

Materiaal Birkenstocks

De zool van de originele slippers en sandalen is opgebouwd uit drie verschillende lagen: als onderste laag EVA-foam voor voldoende demping, daarboven een combinatie van kurk en latex voor extra stabiliteit en goede ondersteuning, en helemaal bovenop nog een laagje fluweelzachte suède. De bandjes van de Birkenstocks worden gemaakt van het door Birkenstock ontwikkelde Birko-Flor, dit materiaal is duurzaam én huidvriendelijk!

Waterproof Birkenstocks

Tegenwoordig zijn de Birkenstocks niet alleen maar verkrijgbaar in hun originele vorm, maar zijn er ook Birkenstocks verkrijgbaar die helemaal gemaakt zijn van het waterdichte EVA. Een groot voordeel hiervan is dat deze Birkenstocks waterproof zijn, maar daarnaast zijn ze ook nog eens heel licht van gewicht. Tevens kun je deze Birkenstocks van EVA heel gemakkelijk schoonmaken, waardoor ze ook heel geschikt zijn voor kinderen. Veel mensen vinden de waterproof Birkenstocks ideaal om mee te nemen op vakantie of voor een dagje op het water!

Waarom Birkenstock?

Birkenstock heeft een groot assortiment met veel verschillende soorten slippers en sandalen, er is dus altijd wel een paar comfortabele Birkenstocks te vinden dat bij jou past! Bij de dames zijn bijvoorbeeld de Birkenstock Gizeh en de Birkenstock Madrid heel populair, maar heren kiezen vaker voor de Birkenstock Ramses. Op zoek naar leuke slippers voor jou én je partner? Dan kun je het beste kiezen voor de Birkenstock Arizona, deze is namelijk zowel voor dames als voor heren heel geschikt. Voor kinderen zijn de Birkenstock sandalen ideaal, vooral de Birkenstock Rio en Birkenstock Kairo vallen vaak goed in de smaak. Voor welke tijdloze topper van Birkenstock kies jij?

Tip! Met de code SLPS21NL scoor je je nieuwe slippers en sandalen nu met 10% extra korting!


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 17:02

Lichaam betrekken bij behandeling binnen de jeugdhulpverlening

Er komt steeds meer aandacht voor het betrekken van het lichaam bij behandelingen binnen de hulpverlening. Niet alleen meer praten of uit een werkboek werken tijdens behandeling, maar ook doen met het lichaam. Op deze manier komt een meer integrale behandeling tot stand en kunnen soms patronen worden doorbroken die al jarenlang gaande zijn. In deze blog wordt stilgestaan bij hoe De Praktijk4Kids het lichaam integreert in behandelingen en waarom!

Advertorial Sport gisteren 13:50

Een webshop ingericht voor jouw voetbalvereniging

Sinds kort is het mogelijk om bij Plutosport een clubwebshop in te richten voor jouw eigen club! En dat is niet alleen heel interessant voor de club, maar ook heel handig voor de leden.

Politie 21 sep. 2021 16:09

Wapeninleveractie #DropIt

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet de gemeente Nieuwkoop mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren.