VVD Nieuwkoop stelt vragen over bouwplannen op bedrijventerrein Leidsche Vaart in Ter Aar

Medio 2019 was er enige commotie rond bouwinitiatieven op het bedrijventerrein Leidsche Vaart in Ter Aar. Woensdag 29 april heeft het college nieuwe informatie naar buiten gebracht over de plannen, waarop VVD een aantal vragen indiende.

B en W Nieuwkoop: ‘’Medio 2019 ontstond enige commotie rondom meerdere bouwinitiatieven op het bedrijvenpark Leidsche Vaart (voormalig terrein conservenfabriek Koeleman) in Ter Aar. Verschillende partijen kochten grond aan en dienden vergunningsaanvragen in. Na de gebruikelijke bekendmaking van deze plannen bleek al snel weerstand vanuit enkele omwonenden.’’

Nu blijkt dat het college instemt met de waarschijnlijke vestiging van een bedrijf voor stalen containerbouw: ''Na grondige bestudering van het advies van de bezwarencommissie en gelet op de door uw raad bij bestemmingsplan gegeven kaders voor toepassing van de afwijkingsbevoegdheid, hebben wij bij heroverweging alsnog besloten om de gevraagde vergunning te verlenen.''

De VVD is verbaasd over deze ontwikkelingen omdat het in een hogere mileucategorie valt dan wenselijk is op bedrijventerrein Leidsche Vaart en heeft het college om opheldering gevraagd over het besluit om af te wijken van het bestemmingsplan.  

De vragen lees je hieronder.

Schriftelijke Vragen VVD Nieuwkoop - Afwijkingsbevoegdheid containerbedrijf Leidsche Vaart (1).docx


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...