VVD Nieuwkoop met lange en gevarieerde kieslijst richting Gemeenteraadsverkiezingen

De VVD Nieuwkoop heeft de kandidatenlijst voor de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst kent naast ervaren namen, ook veel nieuwe en bekende gezichten.

Lijsttrekker Tom de Kleer was in juni al benoemd als lijsttrekker. Hij is zeer enthousiast over de lange en gevarieerde lijst: “Ik ben ontzettend trots op deze lijst. Nog nooit stonden we als VVD Nieuwkoop zo breed, met zoveel sterke en enthousiaste kandidaten, uit alle hoeken van de gemeente. Ik kijk ernaar uit om samen met alle kandidaten en met een goed verhaal voor Nieuwkoop werk te gaan maken van een mooie uitslag op 16 maart."

Op plaats 2 van de lijst staat een nieuwe naam: Marijke van Dam uit Ter Aar. Van Dam is directeur van Rijnschool Rijnland en bestuurslid van verschillende goede doelen. Op plaats 3 staat het huidige en ervaren raadslid Paul Platen uit Korteraar. Aat van Putten en Glenn Fransen, die nu al de fractie versterken, staan respectievelijk op plek 4 en plek 6 van de lijst. Saskia van der Drift is de tweede nieuwkomer op de lange lijst, op plek 5. Van der Drift woont in Nieuwveen en heeft veel ervaring in de zorg, o.a. als eigenaar van een praktijk voor oefentherapie. Op plek 7 staat Kees Schutter, die vanuit zijn werk bij de RDOG tevens veel ervaring heeft met zorg en daarnaast met regionale samenwerking en financiën. Rik van Trigt, een bekende triatleet en militair uit Zevenhoven, staat op plek 8. Het huidige raadslid Donja Kooman uit Ter Aar staat op plek 9 en Idris Mattijssen uit Nieuwkoop complementeert de top 10 van de lijst.

De lijst kent daarnaast nog veel andere bekende namen, zoals Mathijs Tijsterman, Ben Scharloo en John van der Laan uit Nieuwkoop, Judith van Dam uit Langeraar, Heidi Snoek en Pieter Hoogeveen uit Ter Aar en Gert-Jan Blijleven en Elseliene Bos uit Nieuwveen. Het huidige raadslid Jan Hardenberg uit Langeraar is lijstduwer op plek 45.

De VVD Nieuwkoop zal haar verkiezingsprogramma binnenkort presenteren.


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...