VVD Nieuwkoop
Advertorial Politiek

VVD: "Nieuwkoop laat kansen liggen. Daar willen wij mee aan de slag"

Het is fijn wonen in onze gemeente. We hebben dertien sterke en unieke dorpen, met mensen die naar elkaar omkijken, met enthousiaste en betrokken ondernemers en hechte, bruisende verenigingen.

Maar er is werk aan de winkel. "We mogen niet achteroverleunen. Nieuwkoop laat kansen liggen. Kansen om iedereen, jong en oud, een fijn thuis te bieden. Kansen om werk te maken van een sterkere lokale economie. Kansen om onze dorpen hechter te maken, door inwoners in verbinding te brengen met horeca, sport en cultuur", zegt Tom de Kleer van VVD Nieuwkoop.

"De gemeente was er de afgelopen jaren namelijk heel goed in om vooral dikke ambtelijke nota's en beleidsvisies te schrijven. Er werd veel nagedacht en gepraat, zonder het vervolgens in actie om te zetten. Dan bereik je simpelweg te weinig en maak je geen verschil. We geloven dat de politiek meer moet leveren, meer moet werken voor inwoners en ondernemers. We zien een gemeente voor ons die meer resultaatgericht aan de slag gaat, met concrete acties waar jij écht iets aan hebt."

"Want het is fijn wonen hier, maar wel alleen als je ook een woning kan vinden. Daar is het misgegaan. Met slechts 32 huizen in héél 2021. Vriendengroepen moeten tegen elkaar opbieden en vertrekken naar Alphen, en ook ouderen die een kleinere woning zoeken, zitten vast. Er is geen partij waar je op kunt stemmen, die niet wil bouwen, voor starters, jonge gezinnen of ouderen. Maar het bouwtempo verhogen, kan alleen als we échte keuzes maken. Als we minder praten en meer doen. Als we niet oneindig participeren, maar gewoon aan de slag gaan."

"We vinden dat we onze ondernemers nog beter moeten horen. In de land- en tuinbouw, op de bedrijventerreinen en verspreid over de dorpen, door ze vlotter en persoonlijker te helpen, met advies op maat. Of in onze winkelcentra, waar de gemeente te lang heeft stilgezeten. Het wordt tijd dat we samen met ondernemers en ontwikkelaars actief aan de slag gaan met centrumontwikkelingen. Voor dorpscentra waar we trots op kunnen zijn en waar iets te beleven is. Waar je fijn al je boodschappen kan doen, een biertje kan pakken op een terras of mooie evenementen kan beleven."

"We zien een gemeente voor ons waar je onbezorgd op kan groeien en gezond en gelukkig oud kan worden. Dat doen we door preventie in het gezondheidsbeleid centraal te stellen. Door te werken aan een gezonde levensstijl, voor jong en oud. Door een veilige schoolomgeving, waarin we problemen snel herkennen en door veiligere schoolroutes. En door het aanpakken van eenzaamheid, door in te zetten op het in beweging krijgen van iedereen en door te zorgen dat je, ook als je ouder wordt, de beste zorg kan krijgen, dichtbij huis."

"We geloven in een Nieuwkoop dat écht werkt, voor jou. Juist daarom zijn we ervan overtuigd dat het tijd wordt voor een sterke VVD Nieuwkoop. Een partij die voor jou aan het werk wil, gaat. Of je nou oud of jong bent, inwoner of ondernemer, mantelzorger of vrijwilliger."

"Jij bent aan zet. Kies een Nieuwkoop dat werkt voor jou. Kies VVD Nieuwkoop."

Foto voor Nieuwkoops - 16-9.jpg

Foto voor Nieuwkoops 16-9 2.jpg


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige vandaag 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek gisteren 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.