Zwembad Aarweide

Vrijwilligersbijeenkomst Aarweide met afscheid Cock Wens

Zaterdag 2 september was de seizoensafsluiting voor de vrijwilligers van zwembad Aarweide. Ieder jaar organiseert het bestuur van Stichting tot Behoud Zwembad Aarweide deze bijeenkomst om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en hulp om het zwembad in stand te houden. Meestal is er een woordje van de voorzitter waarin hij even stilstaat bij het seizoen, dat bijna is afgelopen en iedereen bedankt met daarna een gezamenlijk samenzijn met een hapje en een drankje.

Dit jaar was er een bijzonder agendapunt: badmanager Cock Wens, die afscheid nam van zijn geliefde zwembad. Cock is tien jaar lang de badmanager geweest. Het is een baan die niet alleen tijdens het seizoen van belang is. Al vroeg in het jaar moet getracht worden een team van voldoende gekwalificeerd personeel te formeren en het personeelsrooster in te vullen. Tijdens het seizoen is de badmanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het zwembad, niet alleen voor de veiligheid, maar ook het technisch deel en de waterkwaliteit.

Voorzitter Henny Rekelhof gaf in zijn woordje aan dat Cock zijn verantwoordelijkheden niet licht nam, Cock was zich daar goed van bewust en hij had ook wel eens zorgen. Er kwam echter ook altijd wel een oplossing. Henny bedankte Cock en overhandigde hem een fraai cadeau. Er was ook een bos bloemen voor Cocks vrouw, die hem zoveel jaren heeft ‘uitgeleend’. Speciaal voor het afscheid van Cock was wethouder Tom de Kleer aanwezig. Ook hij deed een woordje en benadrukte het belang van zwembad Aarweide in de gemeente en de rol die de badmanager daarin speelt.

Cock gaf in zijn dankwoordje aan dat hij het met veel plezier heeft gedaan en dat hij veel dank verschuldigd is aan het personeel, het bestuur en de vele vrijwilligers die allemaal betrokken zijn bij het zwembad. Aarweide heeft een speciaal plekje in zijn hart.

Voorzitter Henny kon de aanwezigen nog vertellen dat per abuis gecommuniceerd was dat leidinggevende Betty ook zou stoppen aan het eind van het seizoen. Gelukkig berustte dit bericht op een misverstand. Ook volgend jaar zal zij beschikbaar zijn. Iets waar iedereen blij mee is.

Toen de speeches voorbij waren, begon het informele samenzijn met de hapjes en drankjes. Geheel in stijl van Aarweide werd er, toen het eenmaal donker was, gezamenlijk opgeruimd. De volgende zondagmorgen zou het bad natuurlijk weer geopend zijn voor de bezoekers!

Dankzij het ongewoon mooie zomerweer in de laatste week van het seizoen kon op donderdag 7 september nog de 50.000ste bezoeker worden verwelkomd.

Zondag 10 september 2023 is de laatste dag dat het zwembad geopend is dit seizoen. Van 14:00 uur tot 16:00 uur is er bodypainting en vanaf 16:00 uur is er de jaarlijkse hondenplons.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.