Vrijwillige wandelbegeleiders gezocht

Ontmoeten, samen bewegen en de natuur beleven. Word je hier blij van? Dan zijn wij op zoek naar jou! In samenwerking met Stichting Gezond Natuur Wandelen is Gemeente Nieuwkoop bezig om drie wandelgroepen op te zetten in de gemeente. De wandelgroepen zullen beginnen in Langeraar, Nieuwkoop en Nieuwveen. De planning is dat de wandelgroepen na de zomervakantie van start zullen gaan. We zijn daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de wandelingen willen gaan begeleiden.

Wat ga je doen als vrijwillige wandelbegeleider?

Begeleid bij jou in de buurt wekelijks of maandelijks wandelingen van ongeveer een uur
Zorg samen met de andere wandelbegeleiders voor een mooie route
Vertel onderweg kort iets over de natuur
Creëer een gezellige en open sfeer tijdens de wandelingen
Drink na afloop gezellig een kopje koffie of thee met de wandelaars

Waarom wandelbegeleider worden bij Gezond Natuur Wandelen?

Een vrijwillige gratis cursus van de wandelbond (KWBN), een natuurbelevingscursus van het IVN en een EHBO-cursus
Flexibiliteit: bepaal zelf hoe vaak je wil meelopen als wandelbegeleider
Gezelligheid én dankbaarheid van de wandelaars
Bijdragen aan het fysieke en mentale welzijn van wandelaars
Samen tijd doorbrengen in de natuur
Een team enthousiaste vrijwilligers

Wil je graag een wandeling begeleiden? Neem dan contact op via de website https://www.gezondnatuurwandelen.nl/word-vrijwilliger/.


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.