Josh Walet

Vrachtwagenchauffeur kijkt te diep in glaasje, rijbewijs ingevorderd

Een vrachtwagenchauffeur werd afgelopen weekend in Ter Aar staande gehouden nadat een oplettende burger een melding deed bij de politie. De chauffeur werd door de politie aangehouden en moest een blaastest afleggen.

Na een eerste indicatie test op straat moest de chauffeur mee naar het politiebureau. Hier blies de chauffeur op de ademanalyse maar liefst 1200 ug/l. Het alcoholgehalte mag niet hoger zijn dan 220 ug/l.

Het rijbewijs van de chauffeur is door de politie ingevorderd en er is een proces verbaal opgemaakt.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 19:02

Gemeenteraden Kaag en Braassem en Nieuwkoop in gesprek over opgave vluchtelingenopvang

De spreidingswet is een Nederlandse wet die de spreiding van vluchtelingen over Nederlandse gemeenten regelt. Het doel van de wet is om voldoende opvangplekken te realiseren en vluchtelingen evenwichtiger over de verschillende provincies te verdelen. Het lukt namelijk niet om voldoende opvangplekken te realiseren voor de mensen die daar recht op hebben. Het Rijk heeft gemeenten nu verplicht om per provincie een plan te maken om aan deze wettelijke taak te voldoen. Er is een verdeling per gemeente gemaakt. Voor 1 juli 2025 moeten minimaal 367 duurzame opvangplekken worden gerealiseerd voor een periode van minimaal 5 jaar - 179 in Kaag en Braassem en 188 in Nieuwkoop. Daartoe doen de colleges van Kaag en Braassem en Nieuwkoop een gezamenlijk voorstel naar hun eigen gemeenteraad. De gemeenteraad van Kaag en Braassem neemt hierover op 22 april een besluit en de gemeenteraad van Nieuwkoop op 25 april.

NEO Radio/TV 14 apr. 2024 15:09

Live luisteren

Week16 live uitzendingen NEO Radio

Pareltjes uit onze samenleving 14 apr. 2024 10:28

Pareltjes uit onze samenleving: Bep Kuijf

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Bep Kuijf.

Sport 13 apr. 2024 21:02

Langs het (Leli)Veld: Padel

In deze rubriek geeft onze verslaggever en presentator Theo Leliveld zijn visie over spelers, trainers, voorzitters en zaken die hem opvallen. Zijn enorme kennis over de regionale sport vloeit regelmatig uit zijn pen. Kritisch zoals we van hem gewend zijn, maar wel gezegend met een gezonde realiteitszin. Deze keer over Padel.

Sport 13 apr. 2024 17:05

Overzicht zaterdagvoetbal 13 april

Met nog zes ronden te gaan zijn de beslissingen aanstaande. Pas eind mei weten we hoe het werkelijk zit (of eerder) maar tot die tijd zijn er vele vermakelijke duels. Zo ook vandaag...