Gemeente Nieuwkoop

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022 is bekend

De voorlopige uitslag op partijniveau is bekend. Het opkomstpercentage in de gemeente Nieuwkoop is 57%. 

De gemeente deed deze gemeenteraadsverkiezingen mee aan het landelijke experiment ‘Centraal tellen’. Dit houdt in dat er op woensdag 16 maart op partij niveau is geteld en op donderdag 17 maart op kandidaat niveau wordt geteld. Zodra deze voorlopige uitslag bekend is publiceert de gemeente deze op de website.

Uitslag 

  • Samen Beter Nieuwkoop: 3540 (6 zetels)
  • CDA: 2341 (4 zetels)
  • VVD: 3106 (5 zetels)
  • Natuurlijk Nieuwkoop: 2290 (3 zetels)
  • D66: 1248 (2 zetels)
  • SGP-CU: 876 (1 zetel)

Op maandagochtend 21 maart om 10:00 uur vindt er een openbare zitting van hoofdstembureau plaats tot vaststelling van de uitkomst van de stemming van de gemeenteraadsverkiezingen, de definitieve uitslag. Je kunt live meekijken met deze zitting via (live) uitzendingen gemeenteraad.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.