Bakker & De Vos
Advertorial Gezondheid en welzijn

Voorkom Vallen!

Nieuwkoop/Ter Aar, Bij het ouder worden wordt het risico om te vallen steeds groter. Gelukkig is daar iets aan te doen. Nu er steeds meer coronaversoepelingen mogelijk worden, start er dit najaar ook weer een nieuwe cursus ‘Veilig in Balans’ bij Bakker & De Vos.

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende-Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Vaak wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan beweging, conditie en spierkracht. Veel ouderen voldoen bijvoorbeeld niet aan de beweegnorm. De gezondheidsraad adviseert alle volwassenen om minimaal 2,5 uur per week spier- en botversterkende activiteiten te ondernemen. Voor ouderen is het van belang om naast dagelijks bewegen ook kracht en balans oefeningen te doen.

De valpreventiecursus ‘Veilig in Balans’ is, in samenwerking met alle fysiotherapiepraktijken binnen de Gemeente Nieuwkoop ontwikkeld. In deze cursus kan je ervaren dat er veel gedaan kan worden om vallen te voorkomen. De cursus staat dit najaar op de agenda. In 5 bijeenkomsten worden allerlei zaken besproken die te maken hebben met vallen en wordt er praktische geoefend om het valrisico te verkleinen. De cursus wordt gegeven in Nieuwkoop en, bij voldoende belangstelling, ook in Ter Aar.

Veilig in Balans

In aansluiting op de cursus ‘Veilig in Balans’ is ook de cursus ‘Veilig Vallen’ ontwikkeld waarin je leert om met minder risico op blessures te vallen. Via praktische oefeningen in een veilige situatie kan je ervaren op welke manier je de kans op nare blessures kunt verminderen door de juiste valtechnieken toe te passen.

Opgeven voor beide cursussen kan vanaf nu. De kosten bedragen 60 euro per cursus. Meer weten? Kijk op www.bakkerendevos.nl of neem contact op met Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop of Ter Aar via 0172-575261/603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

Valtraining

 


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige vandaag 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek gisteren 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.