Pixabay

Volg het verkiezingsdebat op 10 maart

Op 14, 15 en 16 maart mogen we weer naar de stembus om onze eigen volksvertegenwoordiging te kiezen: de gemeenteraad. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vindt op 10 maart het verkiezingsdebat plaats.

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen heeft de gemeente Nieuwkoop maar liefst 200 kandidaten van zes verschillende partijen waarop je jouw stem kunt uitbrengen.

  • Samen Beter Nieuwkoop (SBN) - lijst 1
  • CDA - lijst 2
  • VVD - lijst 3
  • Natuurlijk Nieuwkoop - lijst 4
  • D66 - lijst 5
  • SGP-ChristenUnie - lijst 6

“We mogen trots zijn op zo veel mensen die zich willen inzetten voor de toekomst van onze mooie gemeente Nieuwkoop”, zegt burgemeester Robbert-Jan van Duijn. “De afgelopen jaren hebben onze 21 raadsleden die in onze gemeenteraad actief zijn hard gewerkt en veel besluiten genomen. Onze gemeenteraad neemt belangrijke besluiten over zaken die er voor inwoners echt toe doen, bijvoorbeeld woningbouw, sport, het realiseren van kindercentra of de aanleg van een duurzaam bedrijventerrein.”

Verkiezingsdebat

Donderdag 10 maart debatteren de verschillende partijleden met elkaar in het schoolgebouw Ashram in Nieuwkoop. Tijdens deze avond van 19:00 tot 21:30 uur komen verschillende onderwerpen aan bod waarbij de partijleden hun standpunten toelichten en verdedigen.

Aanmelden en het programma bekijken kan via nieuwkoop.nl/verkiezingsdebat. Er is ruimte voor maximaal 100 personen. Het debat wordt ook live uitgezonden via de website van de Gemeente Nieuwkoop en hun Facebookpagina.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquĂȘte flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.