ProMove

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Uit recent leefstijlonderzoek blijkt dat slechts 44% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder voldoende beweegt en voldoen aan de normen uit de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad 2022. Volgens deze richtlijn moeten volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief bewegen. Daarnaast blijken de gevolgen van veel en langdurig zitten ook schadelijk te zijn en dit wordt door een ongezonde leefstijl nog verder verergerd.

Dit alles blijkt uit het rapport leefstijlmonitor van het Centraal Bureau Statistiek. In het onderzoek gaf 68% van de ondervraagden aan voldoende te bewegen. In werkelijkheid blijkt dat bij volwassenen slechts 36% van de mannen en 47% van de vrouwen voldoen aan de beweegrichtlijn van 2022.

Meer bewegen, minder zitten en minder zitten verkleint de kans op het krijgen van allerlei chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Kortom, redenen genoeg om meer in beweging te komen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen er de voorkeur aan geven dichtbij huis te sporten/bewegen. Gelukkig is dit in de gemeente Nieuwkoop op veel plaatsen mogelijk zoals onder andere bij ProMove, bewegen & gezondheid. Daar bent u verzekerd van een goede begeleiding afgestemd op uw mogelijkheden. Dit kan in de reguliere FysioSport groepen maar er zijn ook speciale groepen voor senioren en voor mensen met een chronische ziekte.

Sport u liever buiten dan kunt u terecht in de Beweegtuin groep op de maandagochtend of bij het Sportief Wandelen. Daarnaast kunt u terecht bij FysioSport in het zwembad of bij de NeuroFitGym in de Steupel. Dus, kom in beweging en geef u nu op! Wilt u meer weten over de FysioSport? Neem dan, geheel vrijblijvend, via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.