ProMove

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Uit recent leefstijlonderzoek blijkt dat slechts 44% van de Nederlanders van 4 jaar en ouder voldoende beweegt en voldoen aan de normen uit de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad 2022. Volgens deze richtlijn moeten volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief bewegen. Daarnaast blijken de gevolgen van veel en langdurig zitten ook schadelijk te zijn en dit wordt door een ongezonde leefstijl nog verder verergerd.

Dit alles blijkt uit het rapport leefstijlmonitor van het Centraal Bureau Statistiek. In het onderzoek gaf 68% van de ondervraagden aan voldoende te bewegen. In werkelijkheid blijkt dat bij volwassenen slechts 36% van de mannen en 47% van de vrouwen voldoen aan de beweegrichtlijn van 2022.

Meer bewegen, minder zitten en minder zitten verkleint de kans op het krijgen van allerlei chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Kortom, redenen genoeg om meer in beweging te komen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen er de voorkeur aan geven dichtbij huis te sporten/bewegen. Gelukkig is dit in de gemeente Nieuwkoop op veel plaatsen mogelijk zoals onder andere bij ProMove, bewegen & gezondheid. Daar bent u verzekerd van een goede begeleiding afgestemd op uw mogelijkheden. Dit kan in de reguliere FysioSport groepen maar er zijn ook speciale groepen voor senioren en voor mensen met een chronische ziekte.

Sport u liever buiten dan kunt u terecht in de Beweegtuin groep op de maandagochtend of bij het Sportief Wandelen. Daarnaast kunt u terecht bij FysioSport in het zwembad of bij de NeuroFitGym in de Steupel. Dus, kom in beweging en geef u nu op! Wilt u meer weten over de FysioSport? Neem dan, geheel vrijblijvend, via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.