Loek Sassen

Vijfde Klasse B, de laatste ronde

In tegenstelling tot de andere klassen is de vijfde klasse toe aan de laatste speelronde. De poules in deze klasse bestaan uit twaalf teams, dus zijn zij ook eerder klaar met hun competitie. Uiteraard op de periodekampioenen na, want die spelen nog door voor promotie richting de vierde klasse...

Het is wel een slotdag waarin de kampioen nog niet bekend is. Bolnes, winnaar van de eerste periode, leidt de dans met slechts één punt voorsprong op de winnaar van de tweede periode: WDS. De Driebruggenaren worden op hun beurt weer op één punt gevolgd door het in vorm verkerende SPV'81, dat zes wedstrijden op rij wist te winnen en zodoende beslag legde op de derde periode. Nummer vier NOC Kralingen is wat verder weg van dit trio, maar kan nog een flinke rol van betekenis gaan spelen in de eindstand (zie onderstaande)

 SV Bolnes -  NOCKralingen 14.30 uur  
 VV Gouderak -  VV Stolwijk 14.30 uur  
 VV Kamerik -  VV ASW 14.30 uur  
 VV Moerkapelle -  VV Sportief 14.30 uur  
 VV De Rijnstreek -  VV Moordrecht 14.30 uur  
 SPV '81 -  VV WDS 14.30 uur  

 

De nummer één ontvangt dus de nummer vier en de nummer drie speelt thuis tegen de nummer twee. Wie het weet mag het zeggen. In het eerste duel tussen NOC Kralingen en Bolnes eindigde de wedstrijd in 3-3. De wedstrijd in Driebruggen tussen WDS en SPV'81 werd besloten met een 2-4 overwinning voor de bezoekers. Ook uit deze statistiek valt niets af te leiden. De stand voor aanvang van de laatste ronde:

1 SV Bolnes 21 16 2 3 50 72 32  
2 VV WDS 21 16 1 5 49 60 28  
3 SPV'81 21 16 0 5 48 52 26  
4 NOCKralingen 21 12 5 4 41 57 33  
 

Om er tenslotte nog een regionaal tintje aan te geven: Sportief speelt zijn laatste wedstrijd in en tegen Moerkapelle, daar waar eerder op het Govert van Tilburg Sportpark nog met 3-2 van werd gewonnen. Kunnen de mannen van Jan Wouters voor een passend slot zorgen? Uiteraard hopen wij van wel bij de redactie.


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.