Loek Sassen

Viering 75-jarig jubileum Altior van start met jeugddag

Altior bestond in 2020 75 jaar. “Maar alle festiviteiten moesten we ’n tijdje vooruitschuiven…”, zegt voorzitter Dave Lieverse. “En we beginnen met onze jeugd.”

Een commissie, samengesteld met clubleden uit alle geledingen van Altior, maakte een mooi programma en verdeelde de jeugd voor deze dag in 3 groepen: ’s morgens voor de mini’s (5+) tot 10 jaar, ’s middags voor de jeugd van 11 tot 14 en aan het einde van de middag komt de groep 15 tot 19 nog aan de beurt voor de disco. “En zij hebben alle jeugd-leiders en -trainers vrij gehouden, zodat die vandaag ook een ontspannen dag hebben.” Sam van der Meer (Altior 1), lid van de commissie, was zaterdag al vroeg op het veld: ”Jaah…joh, drukke dag voor de boeg!”

Warming up

En de stemming zit er al vroeg in; nadat om 09:30 uur de teams zijn ingedeeld en de hesjes uitgedeeld, rennen de pupillen, onder (bege-)leiding van een ouder jeugdlid naar het hoofdveld, waar 9 (voetbal-)spellen zijn uitgezet. Judith van Dam van Jworxout neemt de warming-up voor haar rekening. Als iedereen heeft laten zien, dat hij/zij als een kreeft, tijger of kikker naar de overkant kan lopen/springen, kan de strijd eindelijk beginnen….Sem van der Meer staat bij de opblaasbare voetbalkooi en zegt: “Kijk, hier spelen 3 teams van 2 spelers tegen elkaar; ik probeer ’n beetje te coachen, tips en aanwijzingen te geven.” Erachter staat ’n groot doel, verdeeld in vakken met verschillend aantal punten; kunst is om zoveel mogelijk punten te bij elkaar te schieten. Het valt Beau (6, JO8), zelf een beetje tegen: “Hoeveel had je er?”: “Nul!” Zijn opa bekijkt het allemaal vanuit de dugout en denkt aan zijn eigen voetbalcarrière - lang geleden - in het negende van Altior.

Verderop wordt ’n partijtje gespeeld. Thijs (5) staat op doel en krijgt ’n bal hard - maar dan echt: keihard…- tegen zijn buik en voor hem is de lol er af. ”Ik wwwil naar papa toe…” Maar een bekertje limonade doet wonderen en hij kan weer verder. Ook Stijn (9) vermaakt zich opperbest. “Ik ben middenvelder in JO10 en echt niet de beste, maar al zeg ik het zelf: ik kan best wel aardig voetballen….We hebben pas 1 wedstrijd verloren.”

Tjibbe, medewerker van ArnoSplinter.nl (Almere), die de spellen leverde, overziet vanaf de tribune het geheel en zegt: “Dit is toch prachtig? Voor ons ’n beetje afgelegen, maar het is hier ’top geregeld’ allemaal en op zo’n prachtig complex!” Als de kinderen naar de kantine worden geroepen voor de lunch zien de begeleiders hun kans schoon, zelf ’n paar spellen van het circuit te doen. Commissieleden Jolijn Snelderwaard en Anne Rolf (Dames 1) kijken terug op een mooie ochtend: “Iedereen blij, allemaal enthousiaste kinderen; da’s toch schattig?” M. (10) maakte 3 goals, maar wil niet met haar naam in de krant; “Want ik wil helemaal geen bekende voetballer worden…..!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.