Loek Sassen

Viering 75-jarig jubileum Altior van start met jeugddag

Altior bestond in 2020 75 jaar. “Maar alle festiviteiten moesten we ’n tijdje vooruitschuiven…”, zegt voorzitter Dave Lieverse. “En we beginnen met onze jeugd.”

Een commissie, samengesteld met clubleden uit alle geledingen van Altior, maakte een mooi programma en verdeelde de jeugd voor deze dag in 3 groepen: ’s morgens voor de mini’s (5+) tot 10 jaar, ’s middags voor de jeugd van 11 tot 14 en aan het einde van de middag komt de groep 15 tot 19 nog aan de beurt voor de disco. “En zij hebben alle jeugd-leiders en -trainers vrij gehouden, zodat die vandaag ook een ontspannen dag hebben.” Sam van der Meer (Altior 1), lid van de commissie, was zaterdag al vroeg op het veld: ”Jaah…joh, drukke dag voor de boeg!”

Warming up

En de stemming zit er al vroeg in; nadat om 09:30 uur de teams zijn ingedeeld en de hesjes uitgedeeld, rennen de pupillen, onder (bege-)leiding van een ouder jeugdlid naar het hoofdveld, waar 9 (voetbal-)spellen zijn uitgezet. Judith van Dam van Jworxout neemt de warming-up voor haar rekening. Als iedereen heeft laten zien, dat hij/zij als een kreeft, tijger of kikker naar de overkant kan lopen/springen, kan de strijd eindelijk beginnen….Sem van der Meer staat bij de opblaasbare voetbalkooi en zegt: “Kijk, hier spelen 3 teams van 2 spelers tegen elkaar; ik probeer ’n beetje te coachen, tips en aanwijzingen te geven.” Erachter staat ’n groot doel, verdeeld in vakken met verschillend aantal punten; kunst is om zoveel mogelijk punten te bij elkaar te schieten. Het valt Beau (6, JO8), zelf een beetje tegen: “Hoeveel had je er?”: “Nul!” Zijn opa bekijkt het allemaal vanuit de dugout en denkt aan zijn eigen voetbalcarrière - lang geleden - in het negende van Altior.

Verderop wordt ’n partijtje gespeeld. Thijs (5) staat op doel en krijgt ’n bal hard - maar dan echt: keihard…- tegen zijn buik en voor hem is de lol er af. ”Ik wwwil naar papa toe…” Maar een bekertje limonade doet wonderen en hij kan weer verder. Ook Stijn (9) vermaakt zich opperbest. “Ik ben middenvelder in JO10 en echt niet de beste, maar al zeg ik het zelf: ik kan best wel aardig voetballen….We hebben pas 1 wedstrijd verloren.”

Tjibbe, medewerker van ArnoSplinter.nl (Almere), die de spellen leverde, overziet vanaf de tribune het geheel en zegt: “Dit is toch prachtig? Voor ons ’n beetje afgelegen, maar het is hier ’top geregeld’ allemaal en op zo’n prachtig complex!” Als de kinderen naar de kantine worden geroepen voor de lunch zien de begeleiders hun kans schoon, zelf ’n paar spellen van het circuit te doen. Commissieleden Jolijn Snelderwaard en Anne Rolf (Dames 1) kijken terug op een mooie ochtend: “Iedereen blij, allemaal enthousiaste kinderen; da’s toch schattig?” M. (10) maakte 3 goals, maar wil niet met haar naam in de krant; “Want ik wil helemaal geen bekende voetballer worden…..!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.