Archieffoto

Verlenging samenwerking BIZ 'Hart van Nieuwkoop'

De samenwerking binnen de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) ‘Hart van Nieuwkoop’ is met 5 jaar verlengd.

De BIZ is een samenwerking tussen ondernemers in het centrum van Nieuwkoop. De ondernemers betalen een belasting die geheel ten goede komt aan activiteiten van de BIZ. Denk aan kerstversiering en het organiseren van een braderie.

Omdat deze samenwerking succesvol was, hebben de ondernemers besloten deze te verlengen. Hiervoor stelde de gemeenteraad in december de BIZ Verordening voor de komende 5 jaar vast. De afspraken tussen de gemeente en de vereniging zijn vastgelegd in een Uitvoeringsovereenkomst.

Ondertekening

Voorzitter van de vereniging, Janny Man, en wethouder Antoinette Ingwersen tekenden deze overeenkomst op 13 januari tijdens de Nieuwjaarsborrel van de BIZ bij Restaurant Tijsterman.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.