Nieuwkoops

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Om de veiligheid van de atleten te borgen zijn een aantal verkeersaanpassingen noodzakelijk. Op verschillende plaatsen staan verkeersregelaars om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden. Alle atleten fietsen in Nieuwkoop links, auto’s rijden rechts.

• De Nieuwveenseweg, tussen de Beatrixlaan en De Hoogt, is van ’s morgens vroeg tot ongeveer 15.30 uur afgesloten. Verkeer van en naar Noorden, rijdt via de Beatrixlaan en de Julianalaan.

• De Achterweg, vanaf de Nieuwveenseweg tot aan de Lindelaan, is van 7.00 uur tot 18.30 uur éénrichtingsverkeer. Alleen verkeer in de richting van de Lindelaan is toegestaan.

• De weg tussen de Lindelaan en de rotonde Kennedylaan is van 7.00 uur tot 18.30 uur afgesloten.

• Van 10.00 tot 17.30 uur is de Churchilllaan, tussen de Kennedylaan en de Aarlanderveenseweg, éénrichtingsverkeer. Verkeer uit de wijken rondom de Churchilllaan kan Nieuwkoop verlaten via de busbaan aan ’t Lange Stuk.

• Eenrichtingsverkeer Kousweg. Alleen vanuit Zevenhoven richting Noorden. Verkeer vanuit Noorden naar Zevenhoven wordt omgeleid via de Hogedijk.

• De Ziende is afgesloten voor alle verkeer komend uit de richting Zwammerdam en Aarlanderveen tussen 9.30 en 16.30 uur.

• Op het Zuideinde van huisnummer 91 tot en met huisnummer 77 is tussen 10.55 uur en 12.15 uur beperkt doorgaand verkeer mogelijk, verkeer wordt begeleid door verkeersregelaars.

• Het is tot 12.00 uur voor niet aanwonenden verboden te parkeren op Zuidhoek.

• Het Meijepad is tussen 10.30 en 12.15 uur tijdelijk afgesloten, doorgaand wandel- en fietsverkeer wordt via Zuidhoek geleid.


Er is een parkeerverbod:

Aan beide zijden van de Achterweg, van 7.30 tot 19.00 uur.
Aan beide zijden van de Churchilllaan (vanaf de Aarlanderveenseweg tot het evenemententerrein) van 8.30 tot 19.00 uur.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.