Veilig zwemmen – wat zijn de regels? Voorkom gevaarlijke situaties en € 140,- boete

Het is warm deze dagen, en een duik in het water biedt verfrissing. Echter mag dat niet overal; zo kun je een boete van € 140,- krijgen voor het zwemmen in kanalen en rivieren, maar ook voor het springen van bruggen.

Zwemmen in kanalen en rivieren, dat mag toch? Het antwoord is niet altijd ja. In sommige delen van kanalen en rivieren is het gevaarlijk om te zwemmen door de vele én de grote schepen die er varen, zoals Woudwetering en Kromme Does. Die schepen hebben namelijk niet altijd een even goed zicht van de zwemmers en kunnen niet altijd even makkelijk uitwijken. Ook heb je nog de in de volksmond genoemde ‘zuigers’, die sterke stromingen kunnen veroorzaken.

Om deze redenen is het op zulke gebieden verboden om te zwemmen. Dat geldt ook voor plekken waar schepen afmeren, in de buurt van bruggen en in sluizen. Ook is het verboden om van bruggen te springen, omdat ook dit tot onveilige situaties kan leiden. Zo heb je geen zicht op de boten die eronder vandaan kunnen komen en is de hoogte van de brug en de diepte van het water onbekend.

Zwem je wel in de verboden zwemgebieden of spring je wel van een brug? Dan riskeer je onveilige situaties en een boete van € 140,-.

Meer weten? Klik dan hier.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.